torsdag, november 22, 2007

Kraftpunkt

Vi ska på konferens. Jag ska presentera mitt arbete för mina kollegor. Inget konstigt. Jag förutsätts knåpa ihop en kort och kärnfull powerpointpresentation. Inte det minsta konstigt. Till min hjälp har jag ett inneboende hat för allt vad powerpoint heter och en kreativ förmåga på uppåttjack. Jag visualiserar, fantiserar och kreerar de mest kärnfulla, pedagogiska och medryckande presentationer ni kan tänka er. I mitt huvud. Det är illustrationer med roliga knorrar, pilar som åker hit och dit och animationer som skulle få Pixlar att bli gröna av avund.

I verkligheten begränsar sig mina powerpoint-förmågor till att justera typsnitt, teckenstorlek och i gynnsamma fall bullets och numrerade listor.

Min speedade fantasi och ambition tar ingen som helst hänsyn till det. Det gör inte heller min inneboende bekräftelsepundare.

Jag ligger väldigt pyrt till.

3 kommentarer:

Max sa...

http://vanrees.org/research/papers/presentations/powerpoint_poisoning.gif/image_view_fullscreen

Miss KeepYourDistance sa...

Jag har blivit ansvarig för en hemsida samt ska börja layouta broschyrer i ett program som jag har noll koll på. Jag ligger också rätt pyrt till. Där får man för att man råkar framhäva sig själv lite föööör mycket när man söker jobb...

Sparkling sa...

Jag h-a-t-a-r powerpoint, i våras bestämde min chef att vi skulle powerpointpresentera statistik på våra månadsmöten, hittills har jag gjort det 0 gånger och mina bortförklaringar blir tunnare och tunnare. Snart håller det inte längre! :)