söndag, februari 22, 2009

Försäkringskassekredd

Fast lite kredd ska de ha, Försäkringskassan.

Under den 1,5 h långa föreläsningen könsbestämdes inte föräldrarollerna som mamma och pappa, utan man pratade kort och gott om föräldrar eller partner.

Och som förklarande grundbild för hur ersättningen fungerade, visades en bild med 480 dagar fördelade rätttvist i 240 dagar till vardera förälder (vilket fick det att ta hus i helvete bland de lite mindre jämställda paren i lokalen).

Det finns hopp, med andra ord.

4 kommentarer:

frida sa...

Det är verkligen riktigt bra att det är som du beskriver. Det skulle vara så lätt för dem som jobbar med det här hela dagarna att utgå från den fördelning som är som dagens statistik. Men här bestämmer de sig för att gå längre. Hejja dem.

Hoppas du fick, eller tog, något tillfälle att säga att det var bra, så att andra högljuda i lokalen kan påverka dem att hålla informationen på ett annat sätt nästa gång.

Jocke sa...

Vem fan kan ha nåt att invända mot att man fördelar lika?! Har de inte gått på dagis och lärt sig hur man delar? Det är samma regler för hallon som för föräldradagar.

emster sa...

Gött att höra att de försöker på Försäkringskassan.

Och vad är det för par som blir irriterade? Blir så trött...

Anonym sa...

Oh, jag blir så glad när jag läser. Var på kurs för några år sedan i samma ämne och då sade kursledaren strängt till publiken att föräldradagarna tillfaller hälften av föräldrarna vardera. Gör man annorlunda så är SNOR den ena föräldern den andras dagar. Inte bra!