fredag, augusti 14, 2009

Felvuxet

Det här med vuxenpoäng. Och att det skulle vara tråkigt att vara vuxen. Jag håller inte med. Jag gillar att ha ansvar. Jag gillar att köra runt min familj i bilen och lyssna på radio. Jag gillar att laga middag som räcker till lunch imorgon. Jag gillar att tänka på en framtid med lite större barn. Jag gillar det mesta med att vara vuxen.

Men så plötsligt. Blir vi bjudna på kräftskiva. I skärgården.

- Nja, det är ju lite stökigt att få ut A-barnet till ön och hur ska vi göra med barnet när vi äter kräftor då blir man ju kladdig om händerna och kan inte fixa med barn och så och det är ju så långt att åka för så kort tid och vi har ju precis flängt runt i sju veckor ska vi inte vara hemma lite nu och vi vet ju inte vad det blir för väder, säger jag.

Vad i helvete är det frågan om?

Jag funderar på det och hittar det fruktansvärda svaret. På mitt kylskåp sitter en rabattkupong från ICA "5% på allt du handlar" och en inköpslista för en hel veckas middagar OCH luncher. Den ultimata vuxentillfredsställelsen. Jag ser fram emot att storhandla och är orolig att missa chansen om jag i stället väljer bad och kräftor.

Jag skärper mig.

2 kommentarer:

Kajsa Hallberg Adu sa...

Haha, hare så trevligt i Pripps Blå reklamen! ICA skickar kanske ut 10% rabatt nästa gång?

Singelmamman sa...

Skärp dig.