måndag, augusti 31, 2009

När det äppelkäcka tar över

Eftersom jag inte känner att mina 4 x 15 min* knipträning per dag är tillräckligt allsidig träning för att sparka liv i en post graviditetstrött kropp, hävde jag härom dagen ur mig den vansinnigt korkade äppelkäcka idén:

- Vetuva! Så fort du sätter dig vid TV:n så kan ju jag bara kasta mig på cykeln och sticka ut och cykla en halvtimme. Det kan jag ju göra! Jag gillar ju ändå inte att kolla på TV så mycket och lite lätt cykling borde jag ju palla. Det blir jättebra. Ingen tvekan, bara ut! Det spelar ju ingen roll om det är mörkt eller så, bara upp på sadeln och iväg. Jättebra!

Så ikväll när J svidade om till mjukiskläder och la sig bekvämt i soffan trampade jag, min obefintliga kondition och min stela gamnacke runt i det mörka regnet och kände oss inte så jätteäppelkäcka längre.


I samma äppelkäcka tillfälle började jag yra om gåstavara och tvingade till och med in oss på Stadium för att jämföra priser och modeller. Lyckligtvis kom jag till sans innan jag slog till.

Ibland skrämmer jag verkligen slag på mig själv.


*) En jävla timme! När har jag någonsin tränat så mycket så intensivt så länge med så lite resultat.

4 kommentarer:

Mina sa...

stavar är skitbra! Funktion före form. (Men visst, ser ju urfult ut. Bara att get over it, ut och stava!)

(själv har jag fixat så att brodden på staven lossnar bara jag gör det rätta knycket. Och när jag möter någon som har förakt i blicken knycker jag till och är beredd att hugga till om de framhärdar i att tycka att jag är fånig!)

Fast. Visst. Knipmusklerna blir kanske inte bättre. Får kanske trixa till det lite med knycket så ordnar det sig!

Caroline sa...

Promenera då? Promenera till affären, promenera till Stadium, promenera till förskolan, promenera till jobbet..? Du behöver inget som du inte kan promenera till!

Att göra något som tar en till något man ska till tycker jag känns mycket bättre än att bara irra runt, springa i ett spår eller cykla planlöst. Men så är jag.

Anonym sa...

Vi har köpt en crosstrainer. Den är perfekt att kasta av sig gårdagens jeans och tröjor över. Träna, endast halvkul. Förresten sa min kompis Peter att man får va tjock i tre år efter att man fött barn.

/B

Peppe sa...

Tur att du tog dit förnuft till fånga. Ljudbok och rask promenad säger jag. En vacker dag kommer du på dig själv med att jogga till Joyce Carol Oates Blonde.