måndag, september 21, 2009

Skämsshopping

I lördags fick jag plötsligt några minuter över innan vi skulle iväg på 30-årsfest. I något slags märklig jag är vuxen och går på kalas-yra fick jag för mig att ägna de minuterna åt att måla naglarna. Vidden av vansinne.

Jag har inte målat naglarna sedan jag gick på studentskivor. Anledningen till det är att jag inte kan. Det ser ut som ett barn har målat mina naglar. Dessutom har jag inte riktigt grundförutsättningarna för tjusiga målade naglar.

För att toppa idiotin valde jag knallrött. (Skratta gärna lite åt att jag i tio år förvarat knallrött nagellack i kylskåpet, i händelse av att jag skulle få lust att måla naglarna fast jag inte kan)

Efter att ha vevat runt lite med nagellacksborsten i närheten av mina fingertoppar toppades mina fingrar av tio röda färgkluttar av blandad form. Lite som om jag hade styckat ett marsvin med mina bara händer. Jag inser då att nagellacket gör sig bättre i en acetondränkt bomullstuss än på 30-årsfest. Jag inser också att jag, eftersom jag inte målar naglarna, har slängt acetonen (eller remover, som det visst heter). Jag går på fest med färgglada fingertoppar och ler.

Idag har jag skämsshoppat remover. Man är inte så stolt när man sträcker fram betalkortet med illröda halvt avskavda röda naglar (och fingrar). Lite som när jag köpte diskret brun hårfärg iförd mössa mitt i sommarvärmen.

6 kommentarer:

Singelmamman sa...

Suck, det är du och jag. Och jag har ändå naturligt långa och tåliga naglar som andra säger åt mig att skämmas för, när de skäller på mig för att jag inte målar dem. Varför jag ska skämmas begriper jag inte.

Mina sa...

Eftersom jag väl känner igen det där utseendet på naglarna (färkluttar och avskavt) så kan jag härmed tipsa om att lika löser lika. Man målar helt enkelt en gång till, flödigt, och torkar genast bort med papper. Men...det lämnar lite spår av rött närmast kanterna så det kanske ser ut som att man har sylt, eller blod.

Iofs mer verkar man mer spännande då än när man har kluttar av nagellack kan man tycka. :-)

Johanna sa...

Har hört att det ska vara inne med avskavt och pastell... :)

Frida sa...

hahahaha, det är som att jag var med.

Anna sa...

Jag kunde inte heller!

Sen smorde jag in fingrarna med fet kräm, petade försiktigt upp nagelbanden och köpte OPI-lack.

Ser helt sjuuukt proffsigt ut.

Pf sa...

Hahaha roligt
Själv lyckades jag bli emo för nån timme sedan, värsta fjortisfärgen i hela huvudet
permanent såklart