torsdag, januari 24, 2008

Varför spelar det roll?

Dagens ”att bli arg på grej”: www.dn.se länkar till alltombarn och lyfter idag fram ett nytt hemmatest där man redan i 7e veckan kan ta reda på barnets kön, ett sk ”pink or blue-test”. Det är så korkat så man baxnar, både att testet finns och att de har döpt det till pink or blue. Och förstås, att DN lyfter fram det.

Ännu dummare är det att de i annonsen inte skriver något om jämställdhet, att behandla barn lika eller hur vi bemöter barn i blått och rosa olika, utan bara om farhågorna för att folk ska abortera foster av fel kön (vilket förstås också är väldigt allvarligt) och lite löst om kvacksalveri.

Och riktigt rädd blir man när man kikar på resultatet (och formuleringarna) i omröstningen ”Är det bra att kolla barnets kön själv hemma?”

Grundfrågan är ju egentligen: Varför spelar det roll vilket kön barnet har?
Och följdfrågan: Om man inte tycker ratt det spelar roll, varför vill man då veta?
Och svaret: Nej! Det spelar ingen jävla roll. Skärp er!


http://www.alltombarn.se/aktuellt/pink-or-blue-test-ger-svar-pa-barnets-kon-men-experten-varnar-1.6186

Alla pojkar blir bögar av rosa barnkläder

3 kommentarer:

Anonym sa...

adoptera ett foster... var det abortera det skulle vara?

Kanalisera sa...

Det ena behöver ju inte utesluta det andra... ;-)

Felet är fixat. Tack för hjälpen.

Anonym sa...

Blivande far för några månader sen: Nä, vi har inte kollat, för oss spelar det ingen roll vad det blir, vi blir glada vilket som.
Far till nyförlöst dotter (den andra) nu i veckan: Jo, det är klart att jag vill ha en son också, men det får väl bli fler försök, jag menar, såklart man vill ha nån som kan föra namnet vidare.
Välkommen till världen...