tisdag, mars 11, 2008

Reseledare

Vintertristessen har upptäckt min Filippinernaflykt och straffar mig nu med extra februari mitt i mars. Allt känns tråkigt och oinspirerat ända in i märgen. Jag tänker att jag borde ha en helt annan vardag, där inget är tråkigt eller oinspirerat. Och jag tänker att jag inte har en aning om var sådana vardagar finns. På ett av mina två favoritprogram på TV nämns http://www.jobbkoll.se/. Där kan man testa vilket jobb man har anlag för. Jag gör testet. På första frågan ska man svara på om man är man eller kvinna, testet är därmed diskvalificerat å det grövsta. Men jag överlistar det och gör testet två gånger, först som man och sen som kvinna. Lyckligtvis tycker inte genuspuckona bakom jobbkoll att det spelar någon roll vilket kön jag har. Resultatet blir det samma. Lite genushopp om mänskligheten.

Testet tycker att jag borde jobba som reseledare. Jag är organisatorisk och social och bryr mig om människor.
Reseledare alltså.

Det står att jag bl.a. kan ordna grisfester.

Jag vet inte jag.

7 kommentarer:

Jocke sa...

Jag tror det snarare var vädergudarna som upptäckt din flygresa till Filippinerna och i vrede över koldioxidutsläppen bestraffade dig med mars under hela februari. ;-)

För övrigt tror jag stenhårt på det där testet; du skulle bli en perfekt reseledare, kan inte tänka mig en bättre grisfestarrangör! Själv skulle jag bli narkoman.

p1r sa...

Fråga 1: Vad är du???
Wtf... antingen är jag en grå streckgubbe som heter B eller en Blå som heter A... den ena gubben har ridbyxor på sig...

hmmm
p1r

Anders sa...

När blir det grisfest? Jag kan resa till Solna änydäj.

Lotta sa...

Den bloggande reseledaren. Det kanske kan bli din nisch, ungefär som att Carl Bildt är den bloggande ministern. Du skulle kunna vara nån sorts alternativ reseledare, och som sådan skulle jag vilja resa med dig. Du skulle inte passa i Fritidsresor/Apollo/Ving-paketet tror jag. Du skulle kunna vara en sån som tar en med till en massa udda och roliga platser och kommenterar dem på ett smart och uttänkt sätt. Eller tar en med till vanliga charterplatser där utflykterna är alternativa, som Lycklig Kärnfamiljsbingo, där man kan tävla i att hitta flest lyckliga heteronormativa kärnfamiljsföräldrar (som i Bitterfittan).

.perpotator sa...

undrar varför dom då har man/kvinna-valet.. hmm

Anonym sa...

Jag tog också testet och tror faktiskt bara att man/kvinna valet finns med för att illustrationerna av yrket på slutet av testet ska bli rätt. Fast collagen på en kvinna i läkarrock liknade inte alls mig, så det var nog bra att jag inte valde att plugga medicin after all...

Saturnine sa...

Reseledare kan ju vara bra, då får man ju vara utomlands i fint väder - eller? :)