onsdag, mars 12, 2008

Familjen skitäcklig-duva

Idag började konstigt. Två blivande präster ringde mig och berättade den äckligaste duvhistoria jag någonsin hört. Och den utspelar sig ett stenkast från min arbetsplats.

Och det var inte en dröm. Det var efter frukost, så jag är säker på att jag var vaken.

I Münchenbryggeriet i Stockholm finns en industriskorsten. Om man klämmer sig förbi en snårig taggbuske kan man klättra upp på en stege i skorstenen. Om man gör det finner man en rökkanal, stor som ett litet rum. I det rummet har Stockholms duvor sin kombinerade kyrkogård och BB. Eller som den ena blivande prästen sa "That's where they hatch and die, så att säga". I en obeskrivlig gegga av fjädrar, bajs och odefinierbar kvalstersörja ligger ägg och kadaver i olika faser av förruttnelse. Och där odlar mamma och pappa skitäcklig-duva sin familjelycka. I farfar skitäcklig-duvas gamla kadaver har mamma och pappa skitäcklig-duva nästat ihop ett fint hem av duvsaliv och döda inavlade äckelsläktingar. Ett par vanskapta klumpfötter och sjukdomar för en hel armé. Där ligger nya skitäcklig-duva-ägg. Det är så äckligt att jag inte kan förstå det. Det går inte att ta in.

Och det händer alltså meter från min laptop. Hela tiden.

7 kommentarer:

Anonym sa...

I synnerhet äckligt, men som en bekant till mig en gång sa: De är djur och de rår inte för att de är djur. Saknar dock en viktig upplysning i ditt inlägg: Varför ringer 2 blivande präster och berätter den sorts skräckhistorier på morgonkvisten?

Fyra i topp sa...

Duvor, duvor, duvor. De är överallt! Idag stod det i tidningen att bajsnödiga duvor stoppade tågen på saltsjöbanan.

Saturnine sa...

UH. Jag förstår inte duvor & varför dom inte håller till i skogen som andra fåglar.. Dom har blivit storstadsfåglar och vet inte riktigt ut eller in..?

p1r sa...

Men vad ville de???
Avslutade de med att yppa "Om du inte tar emot vår frälsning så... öh... bor duvorna kvar där"...
?

p1r

Niklas sa...

Kom att tänka på din duvfobi när jag läste Nemi för en tid sen. En person frågar "Har du nånsin sett en baby-duva?", och Nemi kan inte somna.

Var finns de? Eller är äckel-duvorna inte som andra djur? Eller bor de i skorstenen till Münchenbryggeriet tills de är färdigutvecklade?

Varför de två prästerna ringde är jag också nyfiken på...

Lilla Blå sa...

Skriet från vildmarken... tvi!

Drottning M sa...

vad jävel-äckligt! får jag ta med mig hagelgeväret?