fredag, december 19, 2008

Julkalendern Lucka 19 - Isak

Isak var känd som gängets spjuver. Hittade man tandkrämsrester på dörrhandtaget, aluminiumfolie i telefonluren eller vedträn i sängen ja då kunde man ge sig den på att det var Isak som varit i farten. Men det var omöjligt att bli arg på honom. Isak log sitt allra oskyldigaste leende och plirade med de små pepparkaksögonen och vips gick all ilska och irritation upp i rök. Sån var han, Isak. Så döm om barnbarnens förvåning när de hittade travar med tysk naziporr under Isaks säng, när de städade ur hans lägenhet.


6 kommentarer:

.perpotator sa...

tysk naziporr liksom. hur vanligt är det undrar man.

qaryn sa...

Heter det inte pepparkornsögon?
Skitsamma, pepparkak-, pepparkorn, tornet har inga ögon.
;o)

L sa...

Vad betyder egentligen "naziporr"? Helt enkelt "porr från Nazityskland" eller, som ordet "våldsporr" är konstruerat, mer "ohälsosamt vältrande i nazistisk estetik och ideologi"?

.perpotator sa...

det är väl uppenbart att det handlar om nazister som viker ut sig. featured articles; "Himler und die Schweinschnüffler", Goring im Badezimmer" och så vidare. Sen lite bilder på pansarvagnar kanske. tänker jag..

Jocke sa...

Jag tror termen "naziporr" syftar på informationsfoldrarna i flerfärg från abortkliniken... ;-)
Jävlar vad konfunderade de måste ha blivit, barnbarnen.

Som vanligt blir man väldigt nyfiken på resten av storyn. Kan du inte skriva en bok?

Claes sa...

Alltså, ska du inte bli mest oroad över hur dina egna associationer plötsligt hamnar i träsket med naziporr? Aj, vad det bubblar i det där undermedvetna... ;-)