onsdag, juni 03, 2009

Äntligen skitsnygg

I fredags fyllde jag 31. Det är ingen ålder för en häst. Och definitivt inte för en förstagångsföderska i Stockholmsregionen. Herregud, jag är purung i sammanhanget. Ändå har det sedan i fredags, som alltså inte är så fasligt länge sedan, vid två tillfällen påtalats att jag inte ser lika purung ut som jag känner mig.

Först blev jag refererad till med meningen "vi som är lite äldre" och sen fick jag höra att jag såg annorlunda ut, liksom "äldre och lite sliten". Vaffan. Föd barn själva då!

Fast det bästa med att vara över 30 är att man inte behöver lyssna på andra längre. Jag kan lugnt tycka att jag är skitsnygg, oavsett vad andra säger. Och det är lättare att vara skitsnygg när man är 31 än när man är 17. Är man 31 och har fött barn räcker det att klippa sig lite tufft eller ha en helt okej jacka, för att vara typ skitsnygg. Även om man har pizzadegsmage och ser "lite äldre" eller "lite sliten" ut. Jag har på riktigt aldrig varit så snygg som nu. Ni skulle se mig live! Tänk om jag hade haft det här självförtroendet när jag var 17. Jag hade varit direkt livsfarlig.

5 kommentarer:

Brainflakes sa...

Herre min religiösa moder vilket gott humör jag blev på av ditt inlägg.

Snygging, vad bra du är!

Jocke sa...

Det där är ett bra förstasteg. Och inte för att jag på något sätt vill säga emot dig, men för att bli äkta Gubbe måste du släppa det där med utseende helt. Först då kan du slappna av ordentligt och finna Harmoni. Tveka inte, levla upp till Gubbe så snart du förmår - du kommer inte att ångra dig!
(Män som styra världen äro Gubbar, bara en sån sak...)

jonna sa...

som vanligt kan jag inte annat än hålla med. det gäller för övrigt om man är 26 också. kanske hänger det inte alls på åldern utan på att man inser att även om man har en mage som man kan shake like a bowl full of jelly så är man jäkligt tuff när man har producerat världens bästa unge.

fjortisensmorsa sa...

Ha,ha tänk då vad snygg du kommer vara när du nått över 40!! Varje dag vaknar man som Pamela i Dallas..(synen försämras, väldigt lämpligt, så spegelbilden är härligt softad)
Med rätt belysning (läs:släckt) är varje dag en snyggdag! Ha en wünderbar dag!!

L sa...

Det är därför man inte är skitsnygg när man är 17. Det finns en mening med allt.