onsdag, december 17, 2008

Hitta humorn


Min bror och jag har en stående utmaning. Varje morgon läser vi seriesidorna i DN och där speciellt serien Medelålders plus. Utmaningen ligger i att lista ut det roliga i serien. Man behöver inte själv tycka att det är roligt, men man måste förstå var humorn finns. Det är svårare än man kan tänka sig. Idag var det omöjligt. Nån som fattar det roliga? Någon!?
Ruta 1: Idag i "Fråga barnen" frågar jag dig, lille Enfrid: Är det bra att mamma
Ruta 2: slår pappa på julafton? - Nä, vuxnarna ska inte slåss, tycker jag.
Ruta 3: Å mamma är mycket större än pappa å e man stark ska man vara
Ruta 4: snäll för de säger Bamse! -Tack lille Enfrid och alla våra kloka fina barn.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske en kommentar kring det nya Mediasverige när alla program bygger på att tittarna/lyssnarna skapar innehållet?

Eller ett genusperspektiv på det förväntade förhållandet att pappa är större än mamma och att hustrumisshandeln ökar kring jul, med alkohol och krossade drömmar om familjefrid?

Mina sa...

Jag tror att det faller under kategorin: "Mycket ska man höra innan öronen..."osv. och lite parat med bisarrkategorin. Ofta är ju m+-skämten i bisarr-facket. Som idag. Hur lyckas ni förklara bisarr-skämten? Beskriver ni bara vad det är som är bisarrt då? Tyckte det var en rolig sport iaf! :-)

Anonym sa...

Men jag tror att Niklas är inne på rätt spår. Han som lyssnar ser ju inte heller så road ut. Så frågan är om det SKA vara roligt, för en gång skull kanske bara tänkvärt.

Anonym sa...

Enfrid!! Hahaaaa, vilket töntigt namn!!!

Anonym sa...

Jag har funderat mera och har en alltför avancerad lösning:

Namnet "Enfrid" leder mig in på:

"En fröjdefull jul" ~ "Enfrid e full ju" ==> barn blir som tokiga (fulla) kring jul, och det är ju så tröttsamt, tycker mannen i serien.

Sjukt roligt, när man tänker efter! :-)

Eller inte...