tisdag, april 22, 2008

Hur ett barn blir till

I söndags fick jag lära mig att man inte kommer ihåg någonting av det man lärde sig i skolan i åttan. Jag ser ingen anledning till att det inte skulle stämma. Jag har ingen aning om vad jag lärde mig i åttan, jag antar att jag hade fullt upp med att vara olyckligt kär, grotta ner mig i dåligt tonårssjälvförtroende och tycka att samhället är snett.

En sak som jag inte kommer ihåg att jag lärde mig är det här med hur ett barn blir till. Jag kan det i stora drag, men börjar man prata detaljer om livmoder och ägglossning är jag helt lost. I alla fall känner jag mig lurad, nu när jag 14 år senare har fattat hur det funkar.* Jag var emellertid i gott sällskap i söndags. En av oss pratade om moderkakan som en lite pösig påse, en annan måttade med händerna upp något som i storlek motsvarade en skogaholmslimpa och en gräsand och en tredje undrade om man hade en moderkaka liggandes i magen hela tiden även när man inte är gravid. Dessutom vräker vi** i oss hormoner för att inte smittas med aliens i magen, trots att risken/chansen är minimal större delen av månaden. Så jävla lurade. Och allt detta för att man var upptagen med att växa upp när de berättade det. Snacka om taskig tajming.

* fattat och fattat... några fler pusselbitar har trillat på plats men bilden är långt ifrån klar
** okej, jag och massa andra lika glömska och lurade tjejer

3 kommentarer:

Niklas sa...

Du är inte ensam! Jag lärde mig väldigt nyligen att det i princip bara är 2-3 dagar i månaden som det är möjligt att bli gravid. Så om man har koll på sin cykel så behöver man inte använda preventivmedel alls. Dessutom finns det apparater som kan kalibreras för att räkna ut var du är i din cykel, och som varnar de dagar du är fertil. Helt otroligt!

swedette sa...

Och dessutom är deet farligt både för tjejerna som tar dem, och våran miljö att käka p-piller, då hormonerna läcker ut i miljön och steriliserar både djur och människor. Sen så är risken för blodpropp skyhög ovanpå humörsvängningarna, finnarna och de extra kilona som snabbt kan trappas upp för många som tar dom. Dessutom är killar väldigt mycket simplare designade, och p-piller för dem innefattar inte lika många risker, så det är väl bara att vänta tills de kommer ut på marknaden om sisådär sju-åtta år.

Kul att det kommer i alla fall!

Monstruösa Margit sa...

Hahaha! Jag har heller aldrig fattat hur det går till.