onsdag, april 09, 2008

Lurv für alle

Det har länge varit svårt det här med att raka benen. Jag är så kluven.

Idealist-kanalisera tycker förstås att det är ren och skär idioti att ta bort naturligt hår som helt uppenbart alla kvinnor (och män, gubevars) har. Det sjukt att det onaturliga betraktas som naturligt och hon vill inte bidra till en värld där ingen duger som den är.

Vardags-kanalisera tycker att det är jobbigt och tråkigt.

Osäkra högstadie-kanalisera tycker att det är äckligt med hår på benen, eller okej inte äckligt, men det ser faktiskt konstigt ut, det är liksom mycket fräschare och snyggare med släta ben. Som i reklamen. Fast mest är hon rädd att andra ska tycka att hon är äcklig eller konstig.

Feg-kanalisera vill egentligen inte raka benen, men gör det ändå eftersom det är ett så tydligt statement att inte göra det. Och det är jobbigt att vara ett vandrande feminist-statement när man inte alltid orkar ta diskussioner med provocerade människor.

Nu har det emellertid hänt något med alla kanaliseror. Vardags-kanalisera tog över rodret i julas, ivrigt påhejad av Idealist-kanalisera. Resultatet är tremånaderspäls och jag är sjukt fascinerad. Jag har aldrig sett så mycket hår på mina ben, vilket i sig är knäppt. Jag känner starkare och starkare att det är såhär det ska vara och att jag är tillräckligt stark i mina ideal för att låta det vara som det är. Men jag oroar mig för att Feg-kanalisera och Osäkra högstadie-kanalisera ska slå tillbaka när sommaren kommer och benen syns. Jag hoppas att Idealisten och Latmasken i mig är starkare än Fegheten och den där lilla skavande Högstadiepersonen.

Det är inte klokt hur mycket tid och energi jag lägger på det här och hur många andra som låter bli och bara kapitulerar. Mera lurv åt folket!

4 kommentarer:

blåskägg sa...

Mina vimplar och hejaklacksramsor går till Idealist-kanalisera.

Lotta sa...

Det är knäppt att den här diskussionen är kvar på nån sorts 1800-talsnivå. Som att man skulle diskutera om män fick ha skägg eller var tvungna att raka sig för att se acceptabla ut. Det är när jag tänker på sånt här, och läser sånt här http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7331813.stm, som jag fattar att det världen behöver är en feminismens Martin Luther King, en lagom karismatisk person som kan ena både kvinnor och män i en icke-våldsam kamp för kvinnors friheter och rättigheter. Frågan är bara... vem?

Peppe sa...

Jag e med. Idealist-Peppe (och Lat-) har fått sin styrka och motivation av Idealist-Kanalisera.

Maria sa...

Själv rakar jag bara benen till bröllop, så det blir inte så himla ofta...

Men jag blir lite nyfiken på det där med att det är sjukt att det onaturliga betraktas som naturligt. Betyder det alltså att du också tycker att det är sjukt att det betraktas som naturligt att killar rakar sig i ansiktet? Att alla män alltså borde ha helskägg?

/Lurvig så länge ingen gifter sig (+ att jag länge sparade ut håret under armarna till er 70-talsfest. Allt för temat. Även om jag iofs trodde att det var 60-talstema.... :-S)