torsdag, september 11, 2008

Allvarlighetsfreak

Härregu vad mycket kontrakt och graviditet och allvar det var här nu då. Låt mig i stället berätta om något annat.

Till exempel om Solnas mest aparta figurer.

1) Lövblåsaren. Lövblåsaren blåser varje morgon löv utanför Solna Centrum. Det finns typ 14 löv. Lövblåsaren försöker blåsa dem till en hög med hjälp av den stora bullriga lövblåsarmaskinen han har på ryggen. Det skulle gå snabbare om lövblåsaren tog av den stora maskinen och bara böjde sig ner och plockade upp löven. Om jag inte var så rädd för honom skulle jag erbjuda mig att göra det åt honom.

2) Inlines-cyklisten. Inlines-cyklisten är egentligen ingen cyklist. Han cyklar nämligen inte, han bara leder omkring sin cykel, på inlines. Alltså inlines-cyklisten åker på inlines, inte cykeln. Kanske har han cykeln som ett stöd, så att han inte ramlar. Inlines-cyklisten är förmodligen väldigt rädd för att ramla. Han har norra Europas fetaste hjälm på huvudet. Kanske är han också rädd för lövblåsaren.

Först tänkte jag att lövblåsaren och inlines-cyklisten inte tar lika gravallvarligt på livet som jag ibland tenderar att göra, sen tänkte jag att det är nog precis det de gör. Fast på sitt sätt.

Det är jag och dom. Allvarlighetsfreaken.

4 kommentarer:

Detregnarkonfetti sa...

HAHAHA. Du är liksom FÖR rolig. Snälla, skriv en bok om solna. Om en vanlig människas vanliga liv där och karaktärerna den möter i solna och i stan (typ munspelsmannen, han som dansar utan tröja etc). Du är så bra på det.
Skulle älska den boken.
Inte för att jag känner dig men läser alltid din blogg, så: Grattis till bäbismage!

Kanalisera sa...

Tack! Det skulle vara jätteroligt att skriva en bok, men det verkar ta lite tid och krävas lite mer långa uppslag än slagkraftiga formuleringar...

och

Tack!

:-)

Anonym sa...

hahaha en bok om solna! finns det inget bättre ämnne haha

Hustlinn sa...

Apropå lövblåsaren. Har du läst dagens insändare i DN (16/9)? Gör det. =) Det är tur att du iallafall cyklar till jobbet.