onsdag, september 24, 2008

Det allra coolaste eller I helvetet bor alla i ComHem-hus

Jag är här igen. ComHem har haft den goda smaken att göra en charmig maktuppvisning genom att inte ge oss tillträde till Internet under några dagar. Nu verkar de tro att budskapet gått fram, för problemet är åtgärdat. I helvetet bor alla i ComHem-hus. Garanterat.

I alla fall. Konferensen. Man skulle kunna tro att det coolaste var att lite leasure en lördag lunch få spontanflyga till Paris. Eller att man sett till att Bromma Flygplats skriver "Destination Unknown" på terminalskärmarna vid boarding. Eller att piloten säger "Hej och välkomna till denna flygning till okänt mål som kommer ta en, två, tre, fyra eller kanske fem timmar". Eller att ingen vet var vi är förrän man plötsligt vid landning skymtar Eiffeltornet genom flygplansfönstret. Eller kanske åsynen av 100 IT-konsulter på inlines mellan sagda torn och Triumfbågen. Men nej. Det coolaste är att mitt företag tycker att det är en ypperlig konferensaktivitet att trycka in alla 100 IT-konsulter på Stade de France för att se Madonna live. Det är det coolaste. Sjukt coolt.

Och näst coolast: Tänk när varelsen i min mage blir tillräckligt stor för att skrytbattla med andra barn. Jag minns hur coolt det var med kompisar som varit i olika länder "i mammas mage". Jag hade inte inte varit i några andra länder än Danmark, vare sig i eller utanför någon mage. Varelsen i min mage kommer för alltid ha dagisdräparen "jag har varit på en Madonna-konsert, i mammas mage".

8 kommentarer:

Frida sa...

ComHem verkar ha kört en mobbning på flera alltså. Mina föräldrar har bara haft tv och internet 2 dagar de senaste 3 veckorna. Det betyder att mina föräldrar har ägnat mer tid i telefonkön för att få problemet fixat än de varit framför datorn.

Det senaste svaret från ComHem är att den tidigare ägaren av lägenheten har sagt upp abbonemanget. Den tidigare ägaren var min mammas mormor... och jag tror inte hon hade ComHem när hon bodde där för ett halvt sekel sen.

Anders sa...

Åh. Jag vill byta jobb. Och åka på konferens till coola ställen. Mitt jobb åkte till Hellasgården...

Anonym sa...

Åh, vad fantastiskt!

Tänkt att det fortfarande finns företag i IT-branschen som sysslar med den form för extravagans. Hut ballt är inte det?!

30+ sa...

Det träliga är bara att man måste jobba med IT för att få göra såna här saker.

Niklas sa...

Och helt plötsligt känns vår Prag-konferens lite futtig... Får kompensera Madonna-bristen med onödig konsumtion på Staropramen. Bra eller anus?

Jocke sa...

Det enda trista i sammanhanget är att ditt barns kompisar inte kommer ha en aning om vem Madonna var.

Jag tycker redan du samlar fina mammapoäng genom att anta att de saker du tycker är koola går hem hos nästa generation. Ungefär som när min mamma skröt om att hon varit på konsert med Louie Armstrong. Som tur var hade jag sinnesnärvaro att inte ta upp det i skrytrejset på dagis.
Du kommer bli en alldeles utmärkt mor! ;-)

Jocke sa...

Glömde säga det förresten: Dock skulle du sopa banan skinande blank i ett skrytbattle mot mig! :-)

Kanalisera sa...

jocke - jag tänkte på det när jag skrev det, sen tänkte jag att "vaffan om de inte vet vem Madonna är så vinner man ju på WO", vilket förmodligen ger mig ännu fler mammapoäng. Jag känner mig plötsligt oändligt trygg i det här, I'm a natural!