lördag, oktober 18, 2008

Sammanfattande tankar fran Singapore

Mellanlandar mitt i varldens langsta resa i Singapore. Man kan sammanfatta resan hittills sahar:

  • Helvetet pa jorden, eller atminstone helsiket, ligger i Frankfurts flygplats. Eller varfor har de annars placerat ett gigantiskt rymdbollhav mitt bland alla restauranger och cafeer? Na! Precis.
  • Om man far tandkram och tandborste av flygpersonalen ar det meningen att man ska anvanda dem, speciellt om man har flasande andning och sitter bredvid nagon med luktsinne, t.ex. mig.
  • Stodstrumpor hjalper lite mot svullna fotter, men mina fotters vilja att inte fa plats i skorna ar starkare. Dock inte huden pa mina vader, som skriker efter luft och frihet.
  • Dygnsuppfattningen efter nastan ett dygns resa ar helt satt ur spel. Flygbolagen hjalper till med att stanga ute allt eventuellt dagsljus och servera maltider lite random. Nyss fick vi frukost. Nar vi kliver pa pratas det om middag. Jag ar mycket konfunderadd, men hoppas att det kommer mildra min jetlag.
  • Det gar valdigt fort att langta efter nagon man tycker om nar man vet att det tar veckor innan man ses igen.
  • Jag ar formodligen bast i varlden pa att sova pa flygplan. Dryga 11h flygtid och jag har med nod och nappe varit vaken tillrackligt lange for att ata och dricka och se halva Kung Fu Panda (varfor valja vuxenfilm nar det finns animerat...)
  • Aven om man inte ar det minsta flygradd ar det dumt att titta pa planets vingar under landning. Ingen civilingenjorsutbildning i varlden ar mer overtygande an en gigantisk stalkonstruktion som fladdrar som en plastbit. Det ar ett under att jag lever.
  • Om man uppehaller datorerna med Free Internet for lange tittar andra resenarer argt.

6 kommentarer:

Claes sa...

Vad är det du ska göra Down Under egentligen?

sofie sa...

Du kan och bör skatta dig lycklig, som besitter förmågan att sova på flygplan – en gåva som legat latent under två miljoner år av humanoid survival of the fittest, och som först nu blivit en stor evolutionsmässig fördel. Du har valt dina förfäder med omsorg. Jag avundas dig.

swedur girl sa...

Mitt i Helvetet på Jorden finns det ett kapell, och där kan man hysa in sig i flera timmar och läsa en bra bok mellan flyg. Rent, tyst, och avsides finnner man sig i en underlig kreation tidigt 70-tals arkitektur, men man får stå ut med att folk kommer in och tänder lite ljus och kllinkar på orgeln ibland. Fortfarande är det den tystaste och lugnaste plats på Frankfurts flygplats, om du skulle komma dig för att åka dit igen.

Miss Muffin sa...

Åh herre gud. Jag blir lite spak bara av att läsa om flygningen. Jag inbillar mig att jag inte är flygrädd ändå får jag dödsångest om jag så bara ska flyga till Stockholm.

Miasworld sa...

Flyger du från terminal 1, testa undergången mellan terminal A och B. Om du har tur och det är lite folk så är ljus och ljudspelet en andpaus i kaoset.

Kate sa...

Men alltså... has the alien inside you stolen the pen? Eller the tangentbord?

Kate/Formerly known as swedur girl