måndag, maj 11, 2009

Allt om mitt underliv

Det var länge sedan jag skrev något alldeles för privat om mitt underliv, så här kommer den rafflande fortsättningen på förlossningsföljetongen.

Efter den katastrofala efterkontrollen på MVC följde först ett dygns misär i telefonkö till olika vårdinstanser som hänvisade till varandra och sedan ett smärre mirakel; plötsligt lyste lysröret i slutet av sjukhuskorridoren och jag var välkommen till en gynekolog på Danderyds sjukhus. Där togs jag emot av en luttrad dam som sa att stygnen inte var så farliga, vilket gjorde mig så stursk att jag dristade mig till att ställa frågan om det kanske till och med var normalt att bli så förslappad som jag tydligen blivit? Man vet ju att all vårdpersonal utbildas i att säga att alla konstiga grejer kroppen hittar på är heeelt nooormala. Men nä, det här var inte normalt. Häpp.

Den vänliga gynekologdamen remitterade mig i alla fall till en sjukgymnast för bäckenbottenträning och dit ska jag imorgon.

Halva jag tycker att det är vansinnigt festligt att gå till sjukgymnast med sitt underliv. Hur ska det gå till? Är det som ett vanligt sjukgymnastbesök bland pilatesbollar, gummiband och balansplattor? Kommer sjukgymnasten fästa elektroder på varsin sida om musklerna? Vilka gymmaskiner kommer jag använda?

Andra halvan har, av förklarliga skäl, panik. Tänk om det inte blir bra! Eller tänk om det tar flera år. Sjukgymnastik kan göra det, har jag lärt mig.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Blev tipsad om din blogg precis och döm om min förvåning när jag ser ett inlägg om mitt favoritämne här livet, underliv!

Efter min förlossning så gick jag hos en sjukgymnast/uroterapeut och fick hjälp med bäckenbottenträning. Nu vet jag ju inte vart du ska men där jag har varit (sista besöket idag!), Huddinge, så använder dom sig av en apparat som mäter styrkan i bäckenbottenmuskelaturen när du kniper. Man ligger helt enkelt på en brits, för upp nåt som ser ut som en dildo inkopplat till en dator (ja, vet inte hur jag ska förklara det annars...) och kniper för allt man är värd. Sen kan man se på datorn hur illa/bra ställt det är, rekommenderas varmt ifrån ett söndetrasat underliv till ett annat!

PS! Läste om efterkontrollen och p-piller, ångestskrattade igenkännande, fyfan. När jag var på efterkontroll kunde jag fortfarande inte sitta ner och barnmorska undrade på allvar om jag och min man börjat sexa runt igen, jag ba "ALDRIG MER".

Sam sa...

Fick den här av en kompis efter att jag fött barn:
http://www.youtube.com/watch?v=EM2CORdyv8k&feature=channel_page

Barnafödsel tar fram en speciell sorts humor....

Kanalisera sa...

Johanna: Åh! Så det blir mätbart!? Perfekt. Jag ser genast mycket mer fram emot morgondagen!

Sam: Ja käre värld...