torsdag, maj 14, 2009

Hej medeltid!

Om bara några timmar kommer A-barnet få en pappa. Eftersom vi lever i synd och A-barnet är en horunge är J alltså inte barnets pappa, än. Men en handläggare på familjerätten ska försöka se om J talar sanning eller inte när han om 1,5 h påstår att han är far till barnet. Har vi tur blir vi en familj. Hej medeltid!

Jag undrar varför vi måste igenom den här ritualen. Är det viktigaste att fastställa barnets biologiska fader (och varför gör man i så fall inte bara ett test på BB?) eller är det viktigaste att barnet har någon som säger sig vara ansvarig och villig att ta hand om det? Och vad är det som säger att gifta par har större tillförlitlighet än ogifta? Och vad hade hänt om vi gift oss när jag var gravid, hade det räknats då?

Och hur är det att varje dag gå till jobbet och veta att man har ett av norra Europas mest förlegade och förnedrande jobb?

Jag ser mycket fram emot det här besöket.

7 kommentarer:

Jerk sa...

Haha, det där gick min far igenom också..när jag föddes sa handläggaren "jaja, är du så dum att du tar på dig det här så.."

Mina sa...

Det är intressant att gå dit! Jag ställde vansinnigt många frågor om detta till den stackars soc-tanten. Hon var dock övertygad om att hon gjorde något bra, så för henne kändes det nog fint att gå till jobbet. Jag ser mycket fram emot att få se det här genom dina ögon!! :-)

L sa...

Hade ingen aning om att det verkligen gick till så i Sverige 2009... Jag blir mörkrädd.

Lilla O sa...

Aja baja, det är hemskt att leva i synd. Är ni säkra på att ni befann er på samma plats nio månader innan A-barnet kom?

Kanalisera sa...

Jerk - haha, en handläggare med lite distans låter det som

Mina - min upplevelse var nog som din, handläggaren kände att hon hjälpte barnet

L - nä, visst är det sjukt

Lilla O - hehe... vi funderade på att börja dividera om det precis innan vi signade

Julia sa...

Hah, min bror gjorde det! Eller, först hos barnmorskan som räknade och så säger hans då flickvän nu fru att men du, var inte du i Ryssland då? Barnmorskan såg mycket nervös ut.

Sen när han skulle erkänna faderskapet sa han "Bara om hon där erkänner moderskapet!"

Kate sa...

Helt otroligt! Detta besök måste du berätta mer om.