måndag, maj 04, 2009

Efterkontroll

Vad du vill att barnmorskan ska säga när hon tittar upp mellan dina ben vid efterkontrollen:
- Det här ser jättebra ut. Två-tre dagar till så är allt som vanligt igen.

Vad du inte vill att barnmorskan ska säga när hon tittar upp mellan dina ben vid efterkontrollen:
- Oj!

Följt av:
-Det här ser inte riktigt ordentligt sytt ut... Jag förstår att du har obehag av det här. Försök knipa... hm... nä, känns inte alls... mummel mummel... sjukgymnast... mummel mummel... inte mitt ansvar... ring nån annan... mummel mummel

Jag har nu tillbringat en mindre munter eftermiddag med att bli hänvisad runt halva Sveriges dysfunktionella vårdapparat utan att hitta någon som vill ta ansvar eller hjälpa mig och vet inte om jag är mest skitförbannad på alla läkare och barnmorskor som har brustit längs vägen eller mest jätteledsen över att det aldrig blir bra, men det är inte så muntert på Östervägen. Det är det inte.

* typ slutbesiktning, 6 veckor efter förlossningen med syfte att svara på frågor, avsluta och säga "nu är allt bra och normalt igen"

11 kommentarer:

LillaGrå sa...

Till mig sade en barnmorska lite fint sådär att det var ju inte direkt det bästa hantverket hon sett efter att ha inspekterat mina stygn...

Lilla O sa...

Aj, aj! Hoppas att det går bra. Håller med om att den första kommentaren är bra mycket trevligare!

Anna S sa...

Men fan! Så ska det inte vara! Någon måste ta ansvar att fixa till det! Stå på dig!

Kate sa...

Blir det kanske en Lex Kanalisera av det hela?
Krya på dig! Hoppas verkligen du blir bra snabbt!

Anonym sa...

men va fan! jag har hört om många som inte blivit sydda ordentligt, men alla har fått det fixat utan snack om "inte mitt ansvar" mig hit och"ring nån annan" mig dit. det här ska ordna sig på ett eller annat sätt!

jonna sa...

det var jag som skev ovanstående. inte för att du bryr dig, men jag gillar inte anonyma kommentarer självså jag var bara tvungen att ge mig till känna.

Mlle Tant sa...

otäckt. allt det här med förlossning och den otäcka sanningen som kommer fram borde alla högstadieelever få höra om. det skulle säkerligen fungera som värsta preventivmedlet!

Anna sa...

Fyfan! Bäckenbottenmottagning finns på Danderyd, säkert även på KS om du hör dit. De kan hjälpa med övningar men framför allt ny operation. Det sjuka är att du måste vara kärnfrisk i såväl kropp som huvud för att orka stånga dig igenom ända dit, men jag lovar, det är värt det! För det GÅR att fixa till, även om det är sorgligt och läskigt på vägen. Kram!

Jocke sa...

Ajaj, stackare!

Det är något med hjärna, ögon och könsorgan som gör att skador på dem känns extra otäcka. Kanske för att själen sitter i dessa organ?
Hoppas det reder ut sig och blir bra!

E sa...

Å herregud, du förstår inte hur mycket jag fasar för att klämma ut den lille i min mage efter att ha läst alla dina berättelser om förlossning och tiden efter. Det är helt sinnessjukt att det ska få gå till sådär, och att folk dessutom pratar om "naturligt" hit och dit - VAD ÄR NATURLIGT MED ALLT DETTA undrar jag då lite stilla och försynt...
Kram och krya på dig!

marie sa...

Oj. Hoppas du får hjälp snart.
Tack för en läsvärd blogg!