tisdag, juli 15, 2008

Energislukande semestersurf

Hemma och packar om och tvättar mellan skärgårdsturerna. Fastnar framför datorn och klickar runt mellan ingenting och ingenting. Blir lite nedslagen. Semesterkänslan sugs upp och in i skärmen. Så lätt att låta datorn bli ett redskap för självdestruktivitet. Som TV, när TV är som sämst. Fast datorn är på ett sätt värre, för den ger ändå möjlighet till kreativitet. Outnyttjad möjlighet. I stället för att skriva en bok, lyssna på en låt, mejla en vän så klickar jag runt mellan ingenting och ingenting och känner starkt att jag just inte gör allt det där kreativa och livsbejakande. Sitter du verkligen vid datorn hela dagen på jobbet, som pappa sa, använder du den inte bara som ett redskap?!

Sluta genast kanalisera, det finns ett liv att leva därute.

Och en tvättmaskin som snurrat klart.

2 kommentarer:

Niklas sa...

Min gamla tysklärare sa "er hat die Wähle hat die Kwähle" (eller så han det på korrekt tyska, vem vet?), vilket översätts till "i valet och i kvalet", och det är det som är internethelvetets förbannelse. Det finns ju så mycket man kan göra att jag blir alldeles förlamad. There's no end to the possibilities! Och dessutom finns det ju en hoper roliga saker att göra _utanför_ nätet också!

Jag skulle vilja ha en timer på min hemdator som helt sonika stänger av den om jag surfat för länge. Poff, bara. "Skyll dig själv, gå ut och lek!"

mikebike sa...

haha ja tvätt finns det alltid gott om verkar det. skönt att alltid ha det att luta sig tillbaka pooå eller hur. idag har jag gått upp och tvättat till nu. kul som fan! jag hade hellre kollat på tv. tv-shop-tv