måndag, juli 28, 2008

Hälla-exotiskt


Jag har varit i Dalarna. Vi har åkt bil längs slingriga sommarvägar kantade av röda stugor och frodiga ängar. Jag pratade högt och brett om hur exåååtiskt det måste vara för någon som inte är från Sverige. Sen slog det mig att det är precis lika exotiskt för mig, annars skulle jag ju inte hålla på så. Läsa på om moraknivar och härma dialekter utanför affären.

Vi åkte igenom en by som heter Hälla, på väg till Leksand. Hälla är så exotiskt att det nästan är som ett skämt. Alla hus är röda med vita knutar. Alla! Och alla trädgårdar i Hälla är perfekt lantligt välvårdade och runt om Hälla är det åkrar och ängar och kanske lite skog. Vägen genom Hälla är förstås lite slingrig. Hälla känns overkligt och exotiskt. Typ som om det skulle finnas en Dalarna-avdelning på Legoland, då skulle den se ut som Hälla. Fast Hälla är på riktigt.

3 kommentarer:

mikebike sa...

wow! ser grymt ut. skulle vara koolt att se. vad fan gör man i hälla om man har tid att hålla ordning så på sin trädgård och sitt hus? där jag kommer ifrån är finns ett hälla som inte är fullt så mysigt. kongahälla. fy fan.

Anonym sa...

ÄNTLIGEN är Kanalisera tillbaka!

Anonym sa...

Hälla måste jag se