fredag, augusti 22, 2008

Köttberget och jag

Min bror säger att det bara är 40-talister som lämnar meddelande på mobilsvar. Moderna människor skickar sms eller tycker att det är en självklar underförstådd deal att motparten ringer upp när hon/han ser ett missat samtal.

Jag lämnar alltid meddelande på mobilsvar. Även om jag inte har något viktigt ärende. Jag tänker att det stillar motpartens nyfikenhet om varför jag ringde och också berättar om jag förväntar mig att bli uppringd eller inte. Dessutom är jag ju sugen på att prata med någon när jag väl ringt upp och då får jag i värsta fall nöja mig med ett mobilsvar om ingen realtidslösning står till buds.

Jag tillhör inte kategorin människor som tycker att det är jobbigt att prata med telefonsvarare. Jag tycker att det är trevligt.

Det ska man tydligen inte göra om man är i min ålder. Jag sticker ut. Jag gör fel. Det är jag och 40-talisterna. Köttberget.

3 kommentarer:

blaskagg sa...

Jag håller med din bror. Av ekonomiska skäl. Det kostar ungefär lika mycket att ringa upp mobilsvaret som att ringa upp personen och fråga vad denne ville.

Claes sa...

Vad skönt Boel att vi är flera gamla stofiler. Jag har snarare för vana att INTE ringa upp till den som inte har pratat in något eller skickat SMS. Då var det ju inte så viktigt...

frida sa...

Du har rätt Kanalisera och din bror har fel!

Nyligen lanserades en tjänst i USA där man kan få välja att direkt komma till mobilsvaret utan att ens försöka komma fram. Och första veckan använde 200 000 personer tjänsten, trots att de knappt hade marknadsfört den. Så visst är det många som använder mobilsvar - och som inte är i köttbergsålder.

Jag skulle säga att fler och fler kommer använda mobilsvar och din bror bara är lite efter det hela. Tillslut blir det kanske bara genom mobilsvarsmeddelande vi pratar. En-vägs fast ändå två-vägs. Lite som en blogg :-)