onsdag, augusti 27, 2008

Trafikolycka

Idag var jag med om mitt livs första trafikolycka. Vid Stureplan cyklade jag i cykelfilen på väg till ett möte när plötsligt en taxi slänger upp passagerardörren en meter framför mig. Jag hinner bromsa men långt ifrån stanna och dundrar rakt in i den öppna dörren. Jag flyger av cykeln, men klarar mig bra. Kan resa mig upp ganska omgående och borsta av byxorna och rätta till handbromsen och ganska skakad cykla vidare till mötet.

Väl hemma kan jag konstatera att jag är blåsvullen om ena axeln och fortfarande lite chockad. Riktigt otäckt. Och då cyklade jag ändå in i ett stillastående föremål. Man är både utsatt och osynlig på cykel. Tur att jag hade hjälm.

8 kommentarer:

tmw sa...

Oj, det låter inte kul. Hoppas det onda går över fort.

PS Fotgängare och bilister är onda :-)

Lotta sa...

Hoppas dörröppnaren frågade hur det gick med dig!

Björn sa...

Råkade ut för exakt samma sak på söder för några år sen. Taxichauffören skjutsade mig till SÖS med en spricka i knät. 10 dar på sjukhus och 3 månader på kryckor :-(

Tille sa...

Kan kontra med helgens cykelolycka, resultat tre tandfrakturer och en käkfraktur.
Man läker!

qaryn sa...

Shit, man blir inte sugen på att plocka fram hojen igen...

Anonym sa...

Usch då !
Det är en mardrömssituation. Tänker på det varje gång jag passerar nära en parkerad bil som det sitter folk i.
Vad sa de som satt i bilen ?
Skickar en kram o hoppas det går över väldigt snart.

/Malin

Kanalisera sa...

Vad fina ni är som bryr er! Blessyrerna har läkt ganska bra. Jag är lite blåmärkesprickig och öm och har lite större respekt för trafiken.

Både farbrorn i taxin och taxichauffören var nästan irriterande vänliga. Det hade känts skönt att få bli lite arg.

Jocke sa...

Shit! Tur att det verkar ha gått bra. Jag vågar aldrig cykla nära parkerade bilar - hellre ut och vingla i bilfilen än närma mig en parkerad bil. De är ondskefulla, i sin skenbara harmlöshet.

Om du tyckte att gärningsmännen var för vänliga och svåra att vräka adrenalinstinn reaktion på kunde du ha krävt dem på ersättning för sveda och värk (vilket du ju har rätt till) och kollat om deras trevliga fasad krackelerade. Med lite tur kunde du kanske fått bråka lite med dem. ;-)