tisdag, augusti 05, 2008

Om att cykla i ösregn

Det regnar i Stockholm. Som fan. Det regnar i Stockholm som fan. För tredje dagen i rad har jag cyklat sträckan mellan söder och Solna i ösregn. Och blivit jätteblöt. Och jättekall. Det är inte det minsta synd om mig. Jag borde få en spark i magen och ett Skärp dig! i ansiktet. Man får faktiskt skylla sig själv om man cyklar i ösregn. Det finns välfungerande kollektivtrafik i Stockholm. Jag måste inte cykla. Men ändå framhärdar jag. Som en idiot.

Jag borde lära mig en läxa. Att inte cykla i ösregn. Och att allt som glimmar funktionellt och sportigt inte är vattentätt.

3 kommentarer:

Maggisen sa...

Regnkläder kanske? Eller är det inte tillräckligt häftigt? En regnponcho fungerar ypperligt och gör att man slipper blir blöt om det regnar.

Jocke sa...

Att cykla i ösregn är ju skitskoj ju! Jäsiken vilka fontäner man kan fixa om man håller lite fart genom pölarna. Glöm inte att sätta upp fötterna på ramen, bara, annars sabbar man stänket. Regnjacka är bra. Och kanske handskar. Men regnbrallor blir man så svettig i och jeansen torkar ändå på nån timme när man har dem på sig.
Måste bara uppfinna nåt slags vindrutetorkare till glasögonen.

mikebike sa...

ja, vem fan tror du att du är människa ;)