tisdag, augusti 07, 2007

Bajsborste

Vecka två efter semestern. Solen hittar äntligen till stan och kollegorna återvänder till bittert muttrandes från en semester i regn. Arbetet återgår till det normala på gott och ont. En ond sak är missbruket av toaborsten på min arbetsplats. Eller snarare ickebruket. Toaborsten brukas inte alls. Under gårdagen var jag på toaletten tre gånger och möttes vid samtliga tillfällen av stark lukt och bruna mönster under toalocket. Vem gör så? Och varför? Är det så att det bland de högutbildade akademiker mitt företag valt att anställa, finns människor som faktiskt inte vet vad den stora borsten bredvid toaletten används till? Eller är det så att de i åratal har studerat orsak och verkan kring kost och avföring för att hitta den perfekta dieten för en krämig nutella-färg och nu vill visa upp sina framsteg? Eller tycker de att de gjort tillräckligt när de BÅDE torkat sig OCH spolat? Eller är de bara elaka? Jag förstår det faktiskt inte. Däremot förstår och tycker jag att ett lämpligt straff för alla ickebrukare borde vara att alltid rengöra toaletten efter sig. Utan borste. Ha!


4 kommentarer:

Missy sa...

Jag har en gång sommarjobbat med städning. Jag lärde mig en sak: Högutbildad personal med egna toaletter har vidriga toalettvanor. Så. Nu var det sagt, en gång för alla.


Känns mycket bättre nu, när jag fått berätta...

Kanalisera sa...

Det ante mig! Starkt av dig att komma ut med det.

Lilla Blå sa...

:D Tror nästan du varit på min arbetsplats??? Jag brukar ju reagera som du - undra vad fasen folk tänker när de lämnar nonchalant lämnar spår efter sig... urg.

Lilla Blå sa...

Jag blev visst så till mig där att jag inte ens kunde skriva ordentligt. Sorry.