tisdag, augusti 28, 2007

Öppen ursäkt till sommaren

Kära kära kära sommar! Jag vet att jag varit hård och otacksam. Jag vet att jag har hånat dig och kallat dig otäcka saker som ”ingen riktig sommar”. Jag förstår att sådana påhopp gör djupa sår i en redan sargad självbild. Det var dumt av mig att vara missnöjd med dig och vilja ersätta dig med något bättre. Jag tycker om dig precis som du är! Och jag ska aldrig mer fnysa om moln och regn och blåst, för sådant är också del av en sommar. Hur dumt av mig att önska att alla somrar vore likadana! Så kära kära kära sommar, förlåt! Och snälla, kom tillbaka. Jag saknar dig!

Mina djupaste ursäkter,
Kanalisera

3 kommentarer:

Lotta sa...

Fint och roligt! Har du läst Tage Danielssons "Bok"? I den finns ett avsnitt som heter "Brev som jag antar att folk måste ha fått". Där finns bl.a. ett öppet brev till Vänern, ett brev från Hitler till Stalin (eller om det var tvärtom...) och ett semstervykort från korinthierna til Paulus (mkt roligt för den som kan sin bibel). För övrigt är Tage Danielssons "Bok" en genialisk skapelse. Synd att den har blivit så daterad, bara. Men jag rekommenderar den varmt, särskilt till dig.

Kanalisera sa...

Åh! Tage Danielsson är en av mina största idoler. Det var fint att bli jämförd med honom. Och visst har jag läst hans Bok, men det var länge sedan och klart dags för en uppfräshning. Tack för tipset!

baxter sa...

Sommaren var bra. Vi hade bara 2 regnskurar - en varade i 2 veckor och den andra i 3.