onsdag, maj 07, 2008

Dagens hästar

Idag hade cykeltunneln precis där jag bor förvandlats till ett stall. Tio stora bruna hästar stod och trampade på asfalten och det luktade sådär stickande men ändå gott stall-ammoniak. På hästarna satt poliser i neongula västar. En häst hade bajsat, det var bruna klumpar med halm i på marken. Jag kom inte förbi med cykeln för alla hästar, så många var det. Jag fick be en polis om hjälp.
- Kan vi släppa fram en cyklist? ropade hon. Då fick jag krångla mig fram mellan meterhöga hästben och svansar. Jag ansträngde mig för att le stort och välmenande, så att de skulle förstå att jag tyckte om dem. Jag gillar ju hästar. Om det bara var för hästarna kunde det gott få vara derby här varje kväll.

Och på lunchen idag travade vaktparaden förbi. Min kollega säger att de gör det varje dag, när det är säsong. Det är information jag har mycket svårt att ta till mig. Varje dag.

Det är något med ridande poliser och vaktparader som inte riktigt känns 2000-tal.

1 kommentar:

Maria sa...

Nästa gång du ser vaktparaden så måste du titta lite extra på den vitaste av de vita trumpet-hästarna. Det är nämligen Nils, den häst som jag rider på onsdagskvällar.

Vår ridlärare är en gammal kapten som skriker på oss och pekar med hela handen och säger saker som "Över lag - rid bättre!" Det känns inte heller så 2000-tal faktiskt. Men det är kul.