torsdag, mars 08, 2007

Internationella kvinnodagen

Jag har funderat på det här med att det är internationella kvinnodagen idag. Det känns som att jag borde ha en åsikt på något sätt. Vara väldigt mycket för eller väldigt mycket emot, men eftersom jag behöver både tänka och känna efter, så är det nog inte så. Jag tycker att det är fånigt med kvinnliga nätverk och försök att tossa ihop kvinnor i olika sammanhang som om alla kvinnor skulle vara identiskt lika till sätt och vilja bara för att de inte har snopp. Men å andra sidan tycker jag att det finns en poäng med att ha en särskild kvinnodag, eftersom det belyser kontrasten i faktumet att årets andra 364 dagar är vanliga "mansdagar".

Egentligen borde alla kvinnor tjäna 25 procent mer i lön än alla män just 8:e mars. Då jävlar skulle det bli liv i luckan. Nu händer inte så mycket alls. Några tappra demonstrerar men de flesta nöjer sig med att säga Grattis! till kvinnliga bekanta. Det är rätt illa. Att kommersialisera det politiska. Då blir man beklämd. Och ändå vill de så väl.

I en krönika i Punkt.SE av alla korkade tidningar uttrycker Maud Lindström samma sak. Det är bra. Då är vi i alla fall två. Ner med kommersialiseringen. Upp med kvinnors löner.

4 kommentarer:

Miss KeepYourDistance sa...

Amen. Jag vill bara nita folk som säger grattis. Grattis? Vadå "grattis"? jag fyller inte år. Vill du göra mig riktigt glad så bär hem mina matkassar.

Maggisen sa...

Varför inte kvinnligt nätverk? Männen har mängder med nätverk utan att nån tycker det är konstigt... Rotary, Lions, golfklubben... Men det kanske är ok att "tossa ihop" män från alla möjliga sammanhang?

Kanalisera sa...

MSKYD: Precis.

maggisen: Nätverk i sig har jag inget emot, däremot att man delar upp det efter kön. Golfklubbar, Rotary och Lions tillhör inte mina favoritnätverk, men jag tror i alla fall att man är välkommen både med och utan snopp. Det är när man tar för givet att alla som har bröst har något gemensamt som jag blir upprörd. Jag tycker alltså att rena manliga nätverk för bara män är skräp också. Gruppera hellre folk utifrån intresse och vilja än utifrån fysiska företräden. Tycker jag.

Maggisen sa...

kvinnliga nätverk finns därför att kvinnor generellt sett inte är välkomna i de manliga nätverken. Sen är det naturligtvis så att de olika kvinnliga nätverken består av kvinnor med likartade intressen eller mål, inget annat. Du kanske behöver lära dig mer om detta? *ler*