söndag, mars 04, 2007

...och svartjobbande hantverkare

Förstås.

Som hanterar 500-lappar till vardags alltså.

Fast de kanske är moderater också... gamla moderater. För de nya moderaterna är ju inte lika mycket emot att betala skatt som de gamla. Förvirrande det där. Jag undrar vad de nya socialdemokraterna kommer vara för eller emot. Och hur de hanterar likheten med ny demokrati. Ny socialdemokrati. Blir knivigt för dem. Men i brist på Gudrun hejar jag på Mona. Nygammal och stabil.

Apropå moderater och Nya moderaterna var jag på sjukt överskattade Djurgården och Liljevalchs konstsalong igår. Ett av verken var en av Nya moderaternas valaffisch från senaste kampanjen: Flera patrullerande poliser - För ett säkrare Östermalm, Nya Moderaterna. Och så en svartvit bild på en polisbil i gatumiljö. Helt obearbetad, bara planschen på en masonitskiva rakt upp och ner. Konstnären hade bara plockat ner den från ett trafikräcke och hängt upp den på Liljevalchs. Geeenius. Jag ville stå kvar bredvid planschen och ropa och hojta på alla att komma och titta och förstå, men så gör man ju inte, så jag lät bli och köpte en svindyr smörgås i cafeterian som inte tog kort i stället. I brist på knarkarmoderathantverkarsedlar betalade jag med mynt och prutade sista tre kronorna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Folk som går i terapi och deras terapeuter. Dom hanterar också storpengar till vardags. Jag vet varför, men jag har tystnadsplikt.

Kanalisera sa...

Berättar du varför för en femhundring? Cash! Schystarå...