söndag, mars 04, 2007

Syslöjd

Min gamla syslöjdslärare skulle få dåååndimpen om hon såg hur jag just fållade upp mina byxor. Men hey... jag gjorde ju det i alla fall! Jag hatar att sy. Och jag har tydligen absurt korta ben. Taxben och intensivt syhat är en väldigt dålig kombination. Alla byxor är för långa. De ligger och blir omoderna i garderoben i veckor innan något nål och tråd-aktigt (det vore en skymf att kalla det "sy") händer. Om det händer. Jag är en jävel på att vika upp och vika in och stoppa ner i strumpor och trampa sönder också.

Mitt syhat har gått i arv i generationer under parollen "Det är inte så noga - gå fort och rör mycket på dig!". Från mormor till mamma till dotter. Ändå har vi hemmasydda gardiner i åtminstone ett rum. Tack gud för jämställda män och obligatorisk syslöjdsundervisning i skolorna.

3 kommentarer:

swedette sa...

Du har ju tur som kan sy upp dom i alla fall!!!

Jag funderar på att lägga in 5 cm tygremsa någonstans på smalbenen, för de gör inte jeans till långa tjejer. Insöm 32 som längst. Och när det inte räcker, så blir det killpants. Men här borta vill killarna ha minst 36 i midjan, 'for the baggy look.' Måste visa av boxershortsen. Så jag kutar runt med gamla, slitna byxor med hål i, och försöker förgäves kamouflera hålen med accessoarer. Snyggt blir det inte, så jag tröstar mig med att veta att jag bor i USA's sämst klädda stad. Enligt en nationell undersökning i alla fall...

Alltid kul att kunna bidra till någonting i alla fall!!!

Kanalisera sa...

Swedette, vi kan köpa byxor tillsammans och så får du alla mina överblivna centimetrar! Alternativt du får köpa dem dyrt för att jag är avundsjuk på alla som har långa snyggben. Deal?

swedette sa...

Deal - på att köpa dem tillsammans i alla fall!

Långa ben är inte alltid snygga, dessvärre...det händer ganska ofta att man önskar sig annan längd - jag hade ju kunnat bli jockey då!

Nåt för dig att satsa på?