fredag, januari 26, 2007

Alkoholkonsumtion

Bah. Det här försökte jag publicera igår kväll, men jag och blogger var inte riktigt vänner.

Jag har lärt mig om den nya medelsvensson. Jag har också haft ett ganska normalhögt alkoholintag under veckan, jämfört med bruklig kanalisera-nivå. Jag ser mig själv som ganska genomsnittlig.

Nya medelsvensson heter Johansson och är ett heterosexuellt par i 40- årsåldern. De har två barn och bor (enligt egna slutsatser ur andra DN-artiklar) i Jönköping. På en vecka delar de på 1 liter vin, tre flaskor starköl och dricker varsin sexa starksprit. Det gör 0,5 l vin, 1,5 flaskor starköl och 6 cl starksprit per person och vecka.

I tisdags pladderskvallrade jag i mig 0,6 l vin och 1 mellanöl (mellanöl är för övrigt mitt bästa partyknep, mer om det en annan gång). Idag fortsatte jag glatt med 2 glas pseudopsykotrevlighetsvin. Helgens prognos lutar åt 1,5-2 flaskor blandat återträffsvin och hemmamysvin. Det är en lugn vecka. Ändå slår jag paret Johansson med hästlängder. Men så är jag varken Jönköpingsbo, 40 år eller tvåbarnsförälder. Thank god.

2 kommentarer:

Rosetta Sten sa...

Jag gjorde ett sådant där medelsvenssontest och konstaterade att jag var så antimedelsvensson man bara kan bli. Som en liten antikrist i radhuslängan...ja, fast jag bor ju inte i radhus förstås för jag är ju inte det minsta medelsvensson. :-)

Kanalisera sa...

rosetta sten: Åh vilket roligt test. Jag undrar på riktigt hur svensson jag är. Var finns testet?