tisdag, januari 23, 2007

Badhus

Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig! sa min mellanstadielärare klämkäckt så fort hon gjort eller sagt fel. Och jag hatade henne för det. Nu har jag ändrat mig. Jag tycker inte att badhus är äckliga fotsvampshärdar längre. Jag tycker att de är schysta. Jag tycker att de har en stencool arkitektur. Speciellt de gamla folkhemsfriskvårdsanläggningarna från 50-talet. GIH-badet – pure beauty. Vasalundshallen i Solna eller Åkeshovsbadet i Bromma duger gott också. Stora panoramafönster, 50-talsturkost kakel, smal träpanel, snygga ledstänger till snygga trampoliner. Läktare och tak i vinklar. Och så vattnets mjuka avbrott mot allt det hårda. Genialiskt!

Däremot gillar jag inte de andra människorna på badhus, medbadarna, motbadarna. Förrförra gången var det en tjej som borstade tänderna i duschen. Så gör man ju inte. Och förra gången var det en jätteliten tant med jättestor hängmage som gjorde Bengt Bedrup-övningar i duschen. Naken. Så gör man ju inte heller. Idag hade samma tant förflyttat sig in i bastun där hon körde stretchövningar (hon är sjukt vig!) och gick upp i brygga på den insvettade laven. Naken. Så gör man ju verkligen inte. Jag blev alldeles generad och var tvungen att pressa mig förbi henne för att komma ut. Herregud. Folk är ju inte kloka! Men duschrummet är snyggt.

4 kommentarer:

Fröken Lund sa...

Ha ha ha. Nä. Så gör man verkligen inte. När jag var på badhus på island så var det två tjejer i sina unga tonår som verkligen stirrade på mig i duschen. Så gör man definitivt inte heller. Det var ju inte så att jag gjorde något avvikande.

Miss KeepYourDistance sa...

Hahahahahaha!

Jag döööör...

Helvete, vad vidrigt.

"Nej, jag vill inte se vad du åt till midag. Sträck på dig igen, tack! Yuk."

Bling Bling Girl sa...

Ha ha ha ! Oh så jag känner igen mig! Det är verkligen så! Jag älskar badhus men tycker att motbadarna (bra ord! måste jag komma ihåg) borde gå på ANDRA TIDER.

Folk är ohyfsade, äckliga och pinsamma! Uhhhäää. (Ja inte ALLA då, men en del)

Jag har alltid varit kär i Centralbadet, men nu måste jag testa GHI (men fan var det GIH!?! Äh jag är gravid! Kommer inte ihåg!) Låter i alla fall värt ett besök!

Rosetta Sten sa...

Sist jag badade på badhus (med betoning på sist för det lär inte hända igen!) så var det en kvinna som rakade mufflan. Det stör mig inte att hon gör det. Det är upp till var och en. Jag är inte heller speciellt pryd, MEN man måste inte göra det offentligt, dubbelvikt, i slow motion, på en bänk mitt i duschrummet. Tro mig, det hade gått fortare om hon plockat hårstråna ett och ett med förbundna ögon och pincett!