torsdag, januari 25, 2007

Sär-gymmare

Jag är inte så bra på det här med gym. Jag tycker att det är tråkigt och oinspirerande. Jag går dit för att min sjukgymnast säger att jag måste. För att hon har slutat att ta hand om mig. Frihet under ansvar. Tråkigt tråkigt. Inga bollar, inga laguppställningar, ingen taktik eller vattenflaskor och ryggdunk i halvtid. Inget använda huvudet, bara ensamt stret i monotona maskiner. Tråååkigt.

Dessutom är jag helt hopplöst fel på mitt gym. Jag har fel kläder och jag gör fel övningar och jag tycker inte om reklamradio. Jag har spanat in hur och vad de andra gör och jag gör inte som de. Inte alls faktiskt. Är man tjej och tränar ensam ska man ha pastellfärgad topp och evighetstrampa i någon av konditionsmaskinerna. Tränar man två, oavsett inbördes relation och kön, ska man ha ganska mycket svart och hålla sig till de vanligaste styrkemaskinerna (herregud, heter det så?). Är man kille och ensam ska man ha pösiga byxor, linne och skitstora armmuskler som man fortsätter pumpa med stänger och lösa vikter. Oavsett vilken kategori man tillhör ska man lyssna på Megahitpowerrix.fm (jag låter som min mamma). '

Jag är så hopplöst fel. Jag har en klarblå tenniströja med hemglass-tryck från min tid som glassbilschaufför. Jag har matchar svarta hotpants med stubbiga krokodiltorra ben (en praktisk kombination av lathet och i den specifika frågan ett extrem-ambivalent feministiskt ställningstagande) och randiga strumpor. Jag gör egna övningar som jag fått med mig från min sjukgymnast. I mitt program finns höjdare som marschera medelst utfallssteg fram och tillbaka framför motionscyklarna med en 2,5 kg-viktplatta sträckt framför kroppen och benböj med en pilatesboll inklämd mellan rygg och vägg med två 5 kg-hantlar i händerna eller varför inte hukande sidsteg fram och tillbaka framför arm-maskinerna, även här med 2,5 kg-plattan käckt framsträckt.

Folk måste undra. Dessutom har jag något allvarligt fel på blodkärlen och svettporerna i mitt ansikte. Efter två minuters uppvärmning är jag lila och svettas kopiöst. Jag är så fel. Folk måste undra. Och då har de ändå ingen aning om att jag idag hade Vanilla Ice och Dolly Parton på repeat på min mp3-spelare. If there was a problem, yo, I solved it.

2 kommentarer:

Miss KeepYourDistance sa...

Hahahaha!

Jag har en trasig t-shirt. Det slår ta mig tusan hemglasstryck.

Och jag hade gärna blivit lite lila i fejset istället för friggin' likblek. Det ser inte ens ut som att jag tränat (bara i ansiktet dock). The corpse bride, that's me... :D

Kanalisera sa...

Hehe. Jag hade en kompis i gymnasiet med samma ansiktsfunktioner. Hon såg helt oberörd ut genom hela passet. Sen sjönk hon ihop i en pöl på golvet och ingen fattade varför - hon hade ju inte ens ansträngt sig!

Men det är fräschare att vara vit och sval än lila och svettig tycker jag.