fredag, januari 26, 2007

Badhus - återkomsten

Beblandade mig med motbadarna igen i morse. Den lilla vulgo-tanten var där, men jag hann ut ur bastun innan hon körde igång. Däremot fick jag en skymt av berget hudvårdsgrejer hon lastade upp i duschrummet. Mest olika hudborstar och skrubbgrejer. Om hon hade börjat yra omkring hudflagor när jag stod bredvid hade jag förmodligen tvärdött. Varför sköter folk inte sånt hemma? Som folk som filar naglarna eller borstar håret i tunnelbanan. Så jävla äckligt. De borde tvångsmatas med pensionärsförhårdnader och sårskorpor tills de slutar.

Ute i bassängen hade jag sällskap av fyra 40-årsgrabbar. Grabbar, ja. Den typen som blir för fulla på företagsfester, tycker att det är okej att nypa servitrisen i rumpan och kallar sina flickvänner för regeringen. De plask-crawlade en halv längd, sen hängde de över banavskiljarna och snackade skit. Sen klättrade de upp och vankade omkring runt bassängen med konsultmagar och för stora surfshorts och brölade cro magnon-kommentarer till varandra. Sen dök de i nånstans på mitten och plask-crawlade en halv längd till. Vidrigt. Som tur var orkade de bara hålla på en kvart innan de gav upp och drog. Jag gissar att de avslutade sin badhusvistelse med att olla duschmunstycket.

Det som skrämmer mig mest med att vi lever i en demokrati är att människor som vulgo-tanten, 40-årsgrabbarna och offentliga nagelklippare har samma rösträtt som jag.

6 kommentarer:

Anders sa...

Det är din humanistiska livsåskådning som gör att man alltid känner sig trygg som din vän...

Sedan måste man ju ge en eloge till grabbgänget om de lyckades olla ett duschmunstycke som - vid normala offentliga manliga badinrättningar - sitter en sisådär två meter över marken.

Miss KeepYourDistance sa...

Sant. Det ÄR scary...

Rosetta Sten sa...

Ha, ha! Jag skrattar högt här! :-D
Mycket träffande personbeskrivningar. Jag känner igen dem allihop...tyvärr...Det är därför jag numera undviker badhus.
Har du förresten funderat på att byta badhus? Jag tror att det är dags för det.

Anders: Jag tror att de är såna grabbar som aldrig fattade "Stoppa sabbet!"-kampanjen när de gick i skolan, så de sliter antagligen ner duschmunstycket. Det är ingen risk att de annars skulle kunna komma åt att olla det. Det finns ju en anledning till varför de måste vara sådär drygt kaxiga hela tiden... ;-)

Fröken Lund sa...

"Tvångsmatas med pensionärsförhårdnader och sårskorpor tills de slutar".. Uäääk! Gud vad äckligt. Men jag håller fullkomligt med om snuskeriet. Det är förjäkligt alltså.

Pricksäker beskrivning av de där "grabbarna". De som när de växte upp säkert var vana vid att vara coolast på badhuset och som fortfarande ska reclaim'a sitt badhus. Killar som kallar sin tjej/fru för regeringen ska ha stryk alltså. Fy fan vad överlägsna de tycker sig vara. Så överlägsna att de inte har något emot att "lämna över makten" åt kvinnan i relationen. Det är ju ändå de som har makten i slutändan.

Kanalisera sa...

anders: touché! Men jag har ett embryo till ett mer ödmjukt och självnedgörande inlägg på G. För visst är det bättre att flacka mellan ytterligheter än att vandra en stadig gyllne medelväg. Eller...?

rosetta sten: Stoppa sabbet... ja jävlar. I typ mellanstadiet hade mitt fotbollslag ansvar för telefonkiosken vid Ängbyplan, Stockholm, i linje med Stoppa sabbet-drajven. Det gick jättebra tills nån plötsligt slog den i bitar över en natt.

fröken lund: regeringen-sägare borde också tvångsmatas med pensionärsförhårdnader och sårskorpor. Och vårtor och mjäll och skorv och hårstrån och acnesås och var och blod och snor. Minst.

Keder sa...

Haha, fantastisk skrivet om konsultgrabbarna! Keep it up. Keder