söndag, februari 11, 2007

Dagens ris

Dagens ris går till busschauffören från helvetet.
Busschauffören från helvetet kan sin paragrafbok utan och innan. Det är förmodligen det enda han kan. Och köra buss. Eventuellt. Om empati kan busschauffören från helvetet ingenting. Busschauffören från helvetet vet bara att man inte får ta med sig något som är längre än 2 meter på bussen. Inte ens om det är sex ynka golvlister à 2.30 meter. Även om man har stått och frusit i minus tusen grader i byggvaruhusens ingenmansland och väntat på bussen som går en gång i halvtimmen, med sex ynka golvlister i vanthanden, vet busschauffören att han inte har någon skyldighet att släppa på någon med 2 metersbagage. Busschauffören från helvetet säger ”Svaret är nej” när man frågar om det inte går bra att bara lägga listerna på golvet, där de inte kan skada någon. Busschauffören från helvetet bryr sig inte om att hans kollegor låtit mig åka med lister två gånger tidigare samma helg. Han vet bara att 2 meter är 2 meter och att "Svaret är nej" på hans buss.

Ris ris ris till busschauffören från helvetet. Klibbigt under strumporna och i håret. Och i öronen och munnen och halsen och näsan och alla håligheter och på snuskiga ställen också tills han dör risdöden och kommer till sitt eget lilla helvete där han måste köra 2 meterspinnar i sin buss dagarna i ända. Riiiiiis!

Jag undrar förresten vad busschauffören från helvetet säger när riktigt långa människor kliver på bussen. Och nej, golvet är inte klart.

3 kommentarer:

anna sa...

Kanske skulle tipsa min vän som är över två meter och sina kilon därtill att han ska ta sig en busstur på busschauffören från helvetets körpass.
Endel busschaufförer är så sjukt bittra.

Anonym sa...

Jag trodde det var ris som man piskar med, inte matris, som man ger bort. Men vad vet väl jag?
/Busschauffören från Midgård

Kanalisera sa...

Anna: Ja, snälla gör det! Och be honom ta med sig ett par golvlister så får vi se om de får åka med då.

Anonymous: Piskris är sååå år 0. Sushiris är den nya törnekronan.