torsdag, februari 01, 2007

Supermamma

Min mamma har en högst ovanlig superhjälteförmåga – hon kan transformera sig själv till en fjortonåring genom mejl.
Japp. Det är sant.

I somras mejlade hon till exempel och undrade om hon var för gammal för att köpa ballerinaskor och var man i så fall köper dem och så undrade hon var man kunde hitta unika ringsignaler till mobiltelefonen. I höstas undrade hon vad hon skulle ha på sig när hon skulle ut med väninnorna, det var lite ruggigt väder men hallå, hon ville ju liksom inte ha paraplyyy! Mamma är också med i en tjejklubb som heter B.I.T.C.H. – Babe In Total Control of Herself. De har tryckt upp egna tröjor. En gång blev de utslängda från TGI Fridays för att de fnittrade för högt. Sen dess hänger de på Crazy Horse.

Alldeles nyss fick jag följande mejl av mamma (hon refererar till en Hello Saferide-konsert jag pratade om i höstas):

Hej
Tror jag hörde tjejen i "Hello..". Hon sjöng om att vi ska "dööööö tillsammans" eller något liknande. Är hon verkligen bra? Hon som sjunger om att vi ska "dööööö" tycker jag inte alls lät kul, men jag kanske tog fel - det kanske är någon annan som sjunger "döööö"-låten.
/mamma*

Det coola är att allt det här naiva fjortissnacket kommer från en snart 62-årig mamma med jägarlicens som dagligen tillbringar timmar i skogen med två hundar och som kan gå upp i handstående på en hand och en armbåge (för att ena handen blivit knasig under en alpsemester för några år sen) utan ansats. Det är fan skitcoolt.

*) mammas riktiga namn

5 kommentarer:

Smarta Sara sa...

Alltså. Det är bara att inse att ingen - man eller kvinna - av 50-, 60- 70- eller 80-talsgeneration kommer någonsin att kunna bli lika coola och självklara som 62-åriga tanter.

Rosetta Sten sa...

Min mamma mejlade mig och undrade om det verkligen var jag som skrev alla fula ord i min blogg. Mejlet var barskt undertecknat "Modern" :-)(Och ja, det är jag som skriver alla snuskiga ord. Hon kommer inte att bli glad när hon läser min bok...)

Anonym sa...

Ja, din mamma är ascool! Och tuff som tusan!

Peppe sa...

Hahaha! Du har faktiskt världens coolaste mamma. Tror du att hon kan tuffa upp min lite?

vajlan sa...

vilket rart inlägg! jag blev lite tagen o rörd o så avis. jag har ingen mamma alls jag.

glöm inte berätta för henne att du tycker så. det där var dagens förnumstigaste kommentar, sorry, men ibland behöver man påminnas även om självklarheter.

det var MsKeepyourdistance som fick mig indirekt genom att praisa dig i sin blogg. (ibland är det roligt att veta var folk hittat en, eller kanske inte..?)