söndag, februari 11, 2007

Spontanful

Jag har identifierat söndagsgrubblandets kärna. The core of the oro. Jag håller på att bli ful. Japp. Så är det. Det är inget dramatiskt med det alls, utan händer då och då. Några dagar i stöten. Man känner igen det på att min spegelbild blir fetare, blekare och får om möjligt ännu plattare hår. Det är de vanliga kännetecknen på ful. Dessutom dyker det upp nya oförutsägbara fulheter. Det kan vara röda prickar i ansiktet, leverfläckar på halsen, fläbbiga överarmar, mörka ringar under ögonen eller vad som helst annat. Det är väldigt svårt att gissa i förväg. Mitt fula jag är otroligt kreativ.

De här faserna kommer och går lite som de vill. Jag var till exempel inte ful i torsdags. Jag vill minnas att jag till och med var lite snygg vid några tillfällen. Men nu är jag alltså hjälplöst ful. Ful ful ful. Och jag är arg på mig själv för att jag tycker det, för jag inser att det är ganska identiskt samma spegelbild som möter mig idag som i torsdags. Jag har fått fulvirus på min uppfattningsförmåga. Förmodligen någon förirrad ensamhet eller ångest som inte hittar någon annan väg ut.

Jag har hört att såna ska försvinna om man verbaliserar dem, men jag är tydligen immun. Och ful.

4 kommentarer:

Peppe sa...

Hahaha! Jag vet precis vad du menar. Och det handlar nog mest om syndromet ferbruariblekhet som vi nordbor drabbas av varje år. Det är sex månader sedan vår hy senaste träffade solen. e liten tröst är att det går om. I juni eller så.

Kanalisera sa...

Peppe: Rackarns. Två veckor i Mexiko till ingen nytta alltså. Nästa gång tänker jag helt enkelt strunta i att åka hem. Så här kan man ju inte ha det!

Fröken Lund sa...

Åh herregud. Vi har samma åkomma! Jag lider också av fulhetssyndromet just nu. Vet inte vad jag gör för fel. Behöver nog få lite sol på kinderna. Eller? Det blir man ju rynkig av. Alltså, fulare. Det är nog som jag misstänkte från början. There is no way of stopping this.

F sa...

Min strategi är att helt enkelt ge upp. För om man inte anstränger sig kan man alltid tänka att man är snygg "om man bara".

Idag skulle jag vara jättesnygg om jag bara hade varit hos frisören nyligen. Eller om jag bara hade tvättat håret. Eller om bara hade sminkat mig. Eller om jag bara hade klätt på mig något annat än pyjamas...