tisdag, november 18, 2008

Det är ditt fel


Jag hittade den här. Den är tankeväckande och väldigt öppen för tolkning. Man kan säkert känna att den är anklagande och ett påhopp. Jag känner att det är en viktig påminnelse om socialt ansvar och delaktighet. Vi är alla en del av orsaken till det vi är missnöjda med; orättvisa löner, dålig skolmat, fetma, tråkiga arbetsuppgifter, Ryanair och miljöförstöring. Det är var och ens ansvar att säga ifrån, själv göra rätt och föreslå en bättre lösning. Med makt följer ansvar. Det är ditt fel. Men också ditt ansvar och din möjlighet. Vad tänker du göra åt det idag?

4 kommentarer:

Detregnarkonfetti sa...

åh jag tycker att jag ser dylika lappar (samma typsnitt och upplägg) lite varstans i stan. Har tänkt flera ggr på att börja fota dem och försöka luska ut en hemsida eller så, där alla samlas. Vem står bakom dessa fina saker? Ofta är de lite poetiska också. Var kommer lapparna ifrån, vet du?

jerk sa...

Jag tänker hävda att något slitit bort ordet inte från lappen och lugnt lalla vidare i min bubbla :)

Bantarbritta sa...

Jag håller med, folk måste inse att man själv är skyldig till sitt eget välmående. Ingen annan än en själv kan bestämma hur jag ska leva mitt liv, och därför är det bara jag själv som kan ordna min egen lycka! :)

Claes sa...

Ajdå. Då är det ju mitt fel att ComHem inte har varit närheten av att lösa problemet med våra tjänster på 8 veckor. Skit också...