söndag, november 23, 2008

Konstigt och Maud

Igår kväll var konstigt. Jag trodde att jag gick på konsert med Maud Lindström, men hamnade på en yttepytteliten privat fest med buffé och robusta föreningsmöbler.

RFSU fyller 75 år och firar det med fest. Alla får komma. Jag vet väldigt lite om RFSU och deras arbete, men det bekymrar mig inte. Jag tänker att det kommer att vara en ganska stor fest – RFSU måste ju vara en stor organisation och Maud är ju cool som attan.

När vi kommer dit visar det sig vara 31 personer samlade längs två pappersdukbeklädda långbord. Med oss inräknat blir det 35. De äter buffémat och dricker vin ur plastglas. En familjär födelsedagsstämning vilar över hela lokalen och alla är vänliga. Vi blir välkomnade och man tycker att det är lite konstigt att vi varken är eller vill bli medlemmar. De bekymrar sig lite för att vi är sena men berättar snällt att det finns buffé kvar och snart blir det tårta och kaffe. Vi har redan ätit pizza. Sen är det nästan två timmar kvar innan Maud spelar. Vi hänger i ett annat rum med en tiominuters sexualhistorisk film snurrandes på repeat i bakgrunden. Vi ser den svenska porrfalukorven 8 gånger. Jag äter alla jordnötsringar i snacksskålen. Mina kompisar dricker lådvin. Sen börjar spelningen och vi går in och står längs väggen och fnissar generat, för vad annat kan man göra.

Maud är i alla fall världens coolaste och gör ett jättebra framträdande. Jag borde skriva mer om henne, men ni får läsa och lyssna själva i stället. Här och här. Roligt är i alla fall att hon avslutar med extranumret som är en känga till recensenten i Blekinge som tyckte att "även om Maud Lindströms ambitioner att lyfta ner kvinnligheten från sina piedestaler är behjärtansvärd blir ändå denna orgie i självbespottning mest tröttsam". Jag tänker mig att alla artister har recensioner och recensenter som provocerar lite extra eller bara är direkt korkade. I stället för att påstå att hon inte läser eller inte bryr sig förlänger Maud recensentens ord i en visa med refrängen "Ingen Stefan Sundström precis men helt okej för att vara tjej". Lysande! Maud - Blekingerecensenten 1-0. Sen går vi därifrån och hamnar på en konstig djungelbar och fnissar av oss.

1 kommentar:

.perpotator sa...

en typiskt bra lördag på det hela :)