torsdag, november 27, 2008

Superhjältehår

Det blev jättefräsigt. Håret alltså. Världens bästa frisör. Vill man vara fördomsfull skulle man kunna säga att jag ser ut som en blandning av scablonerna 'arg feministflata' och 'blåhårig östermalmskärring'. Lite beroende på hur man ritar skalan hamnar jag ju faktiskt precis mitt emellan - röda ideal i ett småborgerligt liv. Häpp! Man kan också säga att jag ser ut som en sjukt cool actionhjältinna i modern tappning. Ni vet en sån där som är stark och smart och klättrar på fasader och löser svåra hackerproblem.

Jag fastnade för det sistnämnda och kände att jag hade en del att leva upp till. Min fysik är inte riktigt i nivå med vad min frisyr och hårfärg ustrålar. Därför spenderade jag tidigare ikväll en timme av mitt liv på Friskis & Svettis Vänta barn-gympa*. Det var inte helt genomtänkt.

Tillsammans med åtta andra jättemagar togs jag emot av kvinnan som gav äppelkäck ett ansikte. Hon började med att berömma oss för den starka insatsen att ha tagit oss dit:

- Braaa jobbat tjejjjer! Det är tungt att vara gravid, man är trött och det gör ont men ni är hääär! Braaa jobbat! Nu ska vi baaara ha roligt i en timma. Okeeej! Nu kööör viiii!

Under tre lejonkungenlåtar** visade sig min kropp ha förfallit mer än möjligt sedan jag tränade sist. Det var nedslående. Sen var det styrka.

- Kom igen nu tjejjjer! Nu är det styyyrkaaa! Nu jobbar vi med kniiipmusklerna. Okejjj! vrålade äppelkäckheten.

- Och så spänner vi ändtarmen... slidan... och urinröret och håll, håll, håll... och slappna aaav! Braaa! Det här är riktigt styrka. Nu maxar vi! Ändtarm, slida, urinrör och håååll...

Det kändes jättekonstigt. Jag tror inte att andra supercoola actionhjältinnor gör knipövningar på Friskis & Svettis Vänta barn-gympa, men jag kan ju ha fel.

Sen blev jag svettig och överflödsfärgen i håret rann i oranga rännilar i mitt ansikte. Inte heller så hjälteaktigt.
Jag har lite att jobba på, kan man säga. Men jag är sjukt snygg i håret.


* Jag vet, någonting i den meningen känns inte riiiktigt sjukt cool actionhjältinna, men någonstans måste man ju börja!
** Eller världsmusik eller vad det heter.

3 kommentarer:

Jocke sa...

Jag tror alla supercoola actionhjältinnor som klättrar på fasader har sjukt tajta och vältränade urinrör. Så det är bara att ligga i om du ska platsa.

30+ sa...

Jag kom precis ihåg varför jag inte tränar.

Anonym sa...

Hur fan spänner man ändtarmen... för inte att tala om urinröret...??? Definitivt inget superhjältinnor håller på med, är jag säker på.