lördag, mars 14, 2009

Topp tre konstiga frågor vid graviditet

Som gravid eller blivande pappa får man en del konstiga frågor, några mer ofta än andra. Det här är topp tre konstiga frågor vi (och garanterat fler blivande föräldrar) ofta får:

1) Vet ni vad det blir för kön?
Frågan i sig är inte konstig, eftersom man de facto kan ta reda på det och flera också väljer att göra det. Det som är konstigt är att så många frågar. I synnerhet som vi knappast gör någon hemlighet av att vi båda tycker att barnets kön är helt ointressant och att vi dessutom tror att vetskapen om det omedvetet redan nu kan prägla våra tankar och handlingar inför barnet.

2) Hur mår kanalisera då?
Frågan ställs till J och handlar alltså bara om hur jag mår. Hur han själv mår eller tänker kring föräldraskapet är helt ointressant. Plötsligt vill kollegor, kompisar och bekanta jag aldrig har träffat veta hur jag mår. Omtänksamt förvisso, men ganska konstigt. Och förstås tråkigt för J.

3) Vad säger J då?
Den frågan ställs bara till mig. Som om det här med att vara gravid vore ett tokigt upptåg jag hittat på och som J förväntas reagera på med en dråpligt uttalande. Det är ju i allra högsta grad något vi gör tillsammans. Och J säger väl ungefär samma saker som jag, att det är helt absurt och väldigt roligt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ok, här lite alternativa frågor:

1. Vilken musik gillar ert barn då? Sparkar den mer och roligare till reggae?
2. Hur ställer ni er till lagidrott vs individuella sportgrenar och hobbys då barnet blivit tio år?
3. Om svaret på fråga två leder till att barnet måste sälja kakor, korvar, vantar och lotter - tycker ni det är en bra princip att han/hon får göra allt själv eller tänker ni ta med och hjälpsälja på jobbet?
4. Hur tänker ni lösa amningseländet vid långa hårfrissebesök under mammaledigheten?
5. Vilka serietidningar vägrar ni att prenumerera på oavsett vad barnet vill?