tisdag, mars 31, 2009

Ny beslutsgång

Det är mycket som förändras när man får barn, helt uppenbart. Till exempel förskjuts beslutsordningen i familjen. Just nu fattas alla beslut enligt följande hierarki:

1) Bebisen - merparten av alla planeringsgrundande beslut. Samtliga med extremt kort varsel. Bebisens beslut påverkar vår förmåga att äta, sova, kommunicera med omvärlden och vårda oss själva och vårt boende.

2) Min kropp - beslut om möjlig klädsel, dusch och toalettbestyr, eget intag av mat, dryck och smärtstillande samt hantering av mjölkproduktion för ett helt U-land

3) Jag & J - små beslut på detaljnivå helt utifrån den tid vi får över när bebisen och min kropp sagt sitt. T.ex. val av underkläder och... eh, nä det var väl det.

Lyckligtvis har både jag och J fått våra hjärnor fyllda av bomull, så vi förstår inte hur manipulerade vi är. Vi tycker bara att allt är fantastiskt och förundras över att det inte står något om vårt barn i tidningen än.


Kim Jong Il, Franco, Machiavelli... kärt barn har många namn

8 kommentarer:

karro, sa...

grattis!

Mina sa...

Grattis till bebben! Hen ser helt perfekt fantastisk ut! :-)

Johanna sa...

Vilken fantastisk liten skapelse! Bra jobbat!

Jocke sa...

Alltså, det där barn borde verkligen narkotikaklassas. Vad gör myndigheterna?!
Och ni låter väl för guds skull bilen stå? (Även dagen efter ni har barn!)

Jocke sa...

Förresten, varför har ni bara manliga namn på barnet? Jag tycker ni borde ha lite mer könsneutrala. Som Massa, Alarm! eller Jahve.

Singelmamman sa...

Kim kan både tjejer och killar heta så det är väl ok. Det verkar vara en helt vanlig (ovanligt söt) liten tyrann kan jag förstå av smeknamnen.
Grattis till den lilla!

Kanalisera sa...

Jocke - sannerligen. Lustgas och epidural är ingenting mot effekten en sån här varelse har på det mänskliga psyket. Skrämmande.

30+ sa...

Bara EN strumpa???!! Nu mailar jag till soc!

För övrigt en väldigt söt bäbis. Och det säger jag bara då det är sant.