tisdag, februari 03, 2009

Rivstart


Igår blev vi bilägare. Jag fickparkerade prydligt utanför huset och vi öste i alla mynt i hela världen i parkeringsautomaten. Idag fick vi vår första p-bot. Tydligen får man inte stå där en viss tisdag i månaden, även om man har betalat för sig. En tisdag i månaden. Vad är oddsen för att pricka in just den tisdagen första bilägardagen? Man kan inte annat än garva. Och snällt betala kr 500.

7 kommentarer:

Underlandet sa...

Extremt mycket otur!

Så typiskt.

Anonym sa...

Aha! Jag anar en konspiration mot bloggare vars namn börjar med K. Ett smart sätt att hålla uppe kommunens intäkter samtidigt som man på papperet har låga skatter, antagligen. Men varför just Sveriges 2 mest sympatiska bloggare ska ta på sig det ansvaret (och den utgiften) kan jag inte riktigt klura ut.

p1r sa...

Vilken är den andra på K?

p1r

Vaktis sa...

Det är inget tvång att betala, det är bara en rekommendation. Det räcker att skicka in en skriftlig ursäkt med löfte om att man ska försöka hålla sig på "rätt sida" i fortsättningen.

Närå. Ba skoja. Det är tvång.

Niklas sa...

Fan vad surt!

Min första körkortsdag hade kunnat bli nåt liknande, då jag ivrig att få köra ensam råkade bränna upp i över 70 på den lokala 50-sträckan det första jag gjorde. Senare tog jag bilen till fest (hos Kanalisera faktiskt!) bara för att få njuta av att köra själv. Väl där tänkte jag "äh, jag tar några öl och låter bilen stå", men efter ett tag började jag räkna på när jag kunde köra hem, vilket jag gjorde sen...

... utan att nåt hände förvisso, mer än att jag insåg hur lätt det är att göra fel, så det ska inte hända igen. Hade varit ett väldigt antiklimax att bli av med körkortet innan själva kortet anlänt, toppat med åtal för rattfylla!

30+ sa...

Träligt.

Vad blev det för bil?

Anonym sa...

p1r: Det är Knivlisa:

http://knivlisa.blogg.se/2009/january/utkast-det-var-1.html