måndag, februari 09, 2009

Inget spring i simhallen!

Jag kommer ihåg känslan i kroppen när jag var liten och vi var i simhallen. Man fick på inga villkor springa i simhallen, för det var halt och man kunde ramla och slå ut alla tänder. Eller kanske springa in i en tant. Eller något annat hemskt.

Det var så oöverstigligt svårt det där, att inte springa. Det liksom spritte i hela kroppen och det gick inte att bara gå som vanligt. I stället struttade vi fram längs bassängkanten i ett slags spastisk efterbliven trav, som ett mellanting mellan spring och gång.

Idag tränade jag vattengympa med Solnas alla tanter och gravida. I lilla bassängen var det simskola och under passets början struttade horder av små barn förbi på precis det där tillbakahållna spatstiska sättet.

I bassängen, försedd med simhudshandskar och frigolithantlar och till tonerna av Tomas Ledin-medleyt från helvetet kände jag inget spritt eller spring i kroppen alls.

Kanske är det åldern.

Men det kan också vara Tomas Ledin.

5 kommentarer:

thewoodfairy:: sa...

*varm i kroppen*

Inte av Tomas Ledin.

Claes sa...

Shit. Jag skulle få en kallsup, drunkna och dö om jag behövde plaska runt till ett Tomas Ledin-medley. Skulle bli så provocerad att jag skulle glömma att andas...

Praktikanten sa...

Och badvakten ba: Ni får inte hoppa från kanten!

*hoppar bomben*

Lotta sa...

Bygg simhallar så att man kan springa utan att slå sig om man skulle ramla och där alla är med på att det plaskar härligt om man hoppar från kanten! Det är ju tortyr att släppa ut springiga barn i en simhall full med oändligt mycket vatten i oändligt stora pooler, nästan som havet, och så ska de bete sig som vore de i ett bibliotek. Det skulle vara som att säga till vuxna att de inte får prata och sjunga högt när de är på Oktoberfest i München. Ni fattar ju. Det är ju liksom det man är där för.

Malin sa...

Man fick inte hänga på de där filavgränsarna i plast heller och inte ha baddräkt eller kamma håret i bastun. Simhallarna var ganska fascistoida på 80-talet... hm... Undrar om det är därför det var länge sen jag besökte en simhall?!