lördag, februari 28, 2009

Kom ihåg att pappa är en man - om vattenkaraffer, giftermål och tonårsuppgörelser

J har på rekommendation och av nyfikenhet gått med i Liberoklubben. Ett beslut som skänker stor glädje till oss båda i form av hysterisk läsning och råa skratt. Liberoklubben tar för givet att alla medlemmar är kvinnor och J får mejl om hur hans mage förmodas växa och om hur han ska ta hand om sitt underliv. Igår fick han även tidningen "Föräldraguiden" i vilken vi bland annat hittar följande lista över "6 enkla överlevnadstips":

1) Skaffa sköna lågklackade skor (J har inget högklackat, så den är lugn)
2) Köp en fin vattenkaraff och glas (lite oklart vad det har med överlevnad att göra, så vi avvaktar på den punkten, även om det onekligen är ett enkelt tips)
3) Koppla av med lugna hemmakvällar (lite knepigt i kontrast mot alla råd om att "passa på" att göra ditten och datten innan barnet kommer, för sen blir det minsann inte tid till något roligt)
4) Välj bekväma kläder med plats för växande mage och bröst (än så länge har J:s mage och bröst inte växt det minsta, men börjar det hända kan han ju låna mina kläder tänker jag mig)
5) Prata om barnet som ska komma (check! det här känns faktiskt både enkelt och som ett vettigt överlevnadstips)

och så sista tipset - håll i hatten:

6) Ordna samboavtal eller gift er (WHAT!!! Vad är enkelt med den här "tipset"? Och på vilket sätt handlar giftermål om överlevnad!? Och hur hamnade "gift er" på samma lista som "köp en fin vattenkaraff"?)

Tidningen Föräldraguiden skrämmer mig. Lite längre bak ger ultrapappan Dick Sundvall sina bästa pappatips varav ett är

"Släpp fram pappan i dig! Kom ihåg att pappa är en man så det är mannen i dig som behövs."

Vi har ingen aning om vad som är "mannen i J", alltså vilka egenskaper han har som alltså jag, som kvinna, saknar och som han nu ska "släppa fram" för att bli en bra pappa.

Dicks första pappatips är för övrigt att "göra upp med sin tonårstid" så det är väl inte meningen att Dicks tips ska vara lika enkla som de 6 överlevnadstipsen ovan.

5 kommentarer:

Miss Muffin sa...

Det här är ju helt underbart. Måste fråga M när han kommer hem om hur det gick till när han släppte fram pappan inom sig - eller mannen. Och om det är det jag får skåda resultatet av idag.

30+ sa...

Jag läste Dick Sundvall. Och jag kände inte igen mig. Det var nog ett ganska rejält generationsgap mellan Dick och mig. Jag kände inte alls för att bjuda alla kompisar på cigarr och supa mig drängfull efter förlossningen. Kände mig inte ett dugg manlig, om Dick är förebilden.

Fuck Dick.

Anonym sa...

http://www.op.se/parser.php?level1=2&level2=6&id=1001738

Anonym sa...

Jag blir fan mörkrädd på riktigt

Artistic sa...

Återigen reflekterar du över sådant jag tyvärr bara blivit van vid att tycka är normalt när det i själva verket är ABSURDT!!!

Hejja J!