fredag, januari 09, 2009

Mina husdjur Kleenex och Lambi

Det var flera timmar sen jag skrev något om min förkylning senast, så jag tänkte att det var dags. Ni är ju säkert oroliga för att den ska ha lämnat mig i sticket, men var inte rädda. Förkylningen är fortfarande med mig. Idag läser jag på olika sjukvårdssidor om hur man blir av med den. På flera ställen läser jag att man ska snyta sig i pappersnäsdukar som man sedan lägger i en hopknuten plastpåse.


Här vet jag inte vad jag ska tro riktigt. Finns det folk som faktiskt snyter sig en gång och sedan lägger den använda näsduken i en plastpåse och knyter ihop?! Det är inte möjligt! Finns det över huvud taget folk som bara använder engångsprodukter en gång? Låt gå för toapapper, tops och kanske servetter, men engångsrakhyvlar, plackers och pappersnäsdukar? Näää… Vi har ju en polaris, en plånbok och en lättja att tänka på, gott folk.

Jag har mina pappersnäsdukar lite som husdjur. De ligger lite här och var i lägenheten och vilar och då och då plockar jag upp dem och "kelar" lite. Det känns både hemtrevligt och praktiskt. Lite som dammråttor, fast med mer givande interaktion.


Disclaimer: Hm. Om någon av er tycker att det är äckligt att snyta sig flera gånger i samma pappersnäsduk kommer jag givetvis förneka att jag någonsin har gjort det, så försök inga tricks! Det skrivs så mycket strunt på Internet.

6 kommentarer:

Miss Muffin sa...

hahahahahaha.... lite äckligt. men jag vet hur det är. nöden har INGEN lag. själv brukar jag i förkylningstider ha en liten farm bredvid sängen på golvet. det finns de som tycker att det också är äckligt. förr hade vi en sån där ikeahylla med femtusen olika små fyrkantiga fack - då hade jag papper i alla facken. det var inte heller så charmigt tyckte vissa.

tmw sa...

Jag har inte heller snutit mig flera gånger i samma pappersnäsduk. Framförallt inte när jag jättesjuk legat i sängen och pappersnäsdukarna har tagit slut. Då har jag verkligen inte snutit mig en andra gång i en redan använd, slängd på golvet, numera relativt torr, pappersnäsduk. Nej, nej, inte jag inte...

30+ sa...

Som den vårallergiker jag är har jag nog snutit mig på alla sätt som finns i alla material som finns tror jag. Jag är inte äcklad på något sätt. Men krya på dig.

Niklas sa...

Jag är också allergiker, och har snutit mig i en pappersnäsduk där Linda Lampenius hade skrivit sitt telefonnummer och epostadress. Skickliga jag!

30+ sa...

linda.lampenius@violinna.fi

Voila!

30+ sa...

Den här funkar också:

hotlinda70@hotmail.com